Back to top medicaltime.bg

Проф. Нася Хаджиева пред Medicaltime: ПРОФИЛАКТИРАМЕ И ЛЕКУВАМЕ УСПЕШНО РАК!

ПЪРВАТА В СВЕТА ИМУНОТЕРАПИЯ ПРИ РАК Е БЪЛГАРСКА И ОТПРЕДИ 50 ГОДИНИ!- Здравейте, проф. Хаджиева! Кои са новостите в лечението на онкологични заболявания в световен план?

Новости много, но само като препарати, а нови концепции няма от почти 30 години. Kогато СЗО съобщи, че ИМУНОТЕРАПИЯТА е най- новия и най-перспективен път за лечение на рака!!! Само че доста години преди тях (повече от 50) проф. Спартак Хаджиев-моят баща, беше създал имунопрепарат , който да използва силата на собствения организъм за да победи раковото заболяване чрез имунната си система и Т клетките убийци активирани от КАТРАПС да унищожат наличните ракови клетки. Това е първата в света приложена ИМУНОТЕРАПИЯ при рак!

 

- Къде е България по брой на онкологични заболявания на човек от населението, погледнато статистически? Всъщност поддържа ли се подобна статистика в момента?

- България не е на първите места по заболеваемост от рак, но е на първите по смъртност от рак, поради множество причини, но основната е липсата на ПРОФИЛАКТИКА!!!! Ние все още нямаме стандарти за профилактични прегледи, каквито има в повечето европейски страни. В Германия например има изискване - при подписването на договорите за работа се включват клаузи за различни изследвания съобразно възрастта на работещия, които изискват например на 25 г. възраст кръвни изследвания и АГ преглед, а при 50 годишните вече изискват и колоноскопия и мамография и т.н.

Толкова е лесно и достъпно, но при нас няма никаква грижа на работодателите към работниците им, независимо че се оплакват от липса на такива. A Раков регистър няма от 2017 година поради липса на кадри (лекари и медицински сестри), които да изпращат и поддържат Регистър на раково болните в България.

 

- Какво причинява рак на съвременния човек? Нездравословно хранене, затлъстяване, стрес, тютюнопушене, липса на движение?

 

- Всички тези изброени неща са само „рискови фактори“, но не и причинители на раковите заболявания. Това е въпрос с много повишена трудност и който отговори, го „чака“ Нобелова награда!!!

 

- Вярно ли е, че ракът се причинява от вируси?

 

-  Аз като микробиолог сериозно вярвам , че вируси и бактерии причиняват рака и това е доказано за повече от 50% от тези заболявания. Например доказано е че вирусите от семейството на херпесните вируси, по-точно Епщайн-Бар (EBV) вирусът причинява рака на ларингса, Лимфома на Бъркит и Ходжкин лимфом, а човешкият папиломен вирус (HPV) причинява рака на женските полови органи, рак на ануса още няколко, а човешкия Т- клетъчен лимфотропен вирус тип I причинява левкемия при възрастни индивиди и т.н. За мен няма съмнение че науката ще докаже скоро и при другите видове рак, съответни вирусни и бактериални причинители. И това е много вероятно да се случва след хронично възпаление, причинено от микроби и недолекувано в продължение на 15-20 години да се развият трансформирани, ракови клетки, които макроорганизма да не разпознае и да допусне тяхното размножаване до раково образувание.

 

- Пандемията от COVID 19 даде отражение на много хронични заболявания. Какви са Вашите наблюдения?

 

- Ковид пандемията беше тест за цялата здравна система и показа множество пропуски, които светът има по отношение на вирусните и бактериалните ИНВЕЙДЪРИ т.е. нашественици,  агресори, посегатели на човешкия организъм, които са непобедими в своята простота. Вирусите представляват гола нуклеинова киселина т.е. ДНК или РНК? Това е самата простота или самото съвършенство!!!! Как да се бориш със съвършенството? Можеш ли да го победиш? Човекът е венец на природата, но простотата и съвършенството са на страната на вирусите!!! И чак сега светът си даде сметка колко малко знае и колко е неподготвен за тази борба. Дано се поучим!

 

- Разкажете за „Катрапс“? Защо няма реклама в медиите? КАТРАПС е ваксина., а ваксините са най-старото и най-ефикасно средство за борба с вирусите и бактериите, доказали своята ефективност вече 100 години( БЦЖ ваксината е създадена през 1921 година).

-   С нашата ваксина, на основата на БЦЖ ваксината лекуваме болни от рак, след приключване на другите терапии, като имунотерапия в продължение на много години. Реклама са ни нашите пациенти, които се чувстват добре и живеят дълги години в прекрасно качество на живот. А иначе в медицината рекламата е забранена и така трябва да бъде!

 

 - Разкажете ни за някой случай от Вашата практика, при който препаратът е подействал?

-   Случаите ни са много и все интересни, любопитни и най-често свързани с въпроса „ защо на мен се случи“? Ние не коментираме това, а само посочваме наши болни със същата диагноза, които след лечението стават майки или баби и са много щастливи, независимо от диагнозата. 


-  Може ли да се използва като съпътстващо лечение при други заболявания? Когато имаме имунен срив (вследствие на Ковид, грип, продължително лечение с антибиотици), как ще ни се отрази лечение с Катрапс?

 

- Да, особено при пандемията от Ковид 19, използваме препарата ни КАТРАПС в по-малки дози и по-дълги интервали за подсилване на клетъчния имунитет при хора с генетично предразположение към ракови заболявания в семейството и за стимулиране на имунната система при често боледуващи учители, лекари и други с много контакти в деня, професии.

Последното научно доказателство за имуностимулиращата роля на БЦЖ ваксината беше по време на ковидната пандемия, когато правителствата на Австралия, Америка, Англия и други държави решиха и инжектираха над 40 000 медицински работници с БЦЖ, преди да се открият ваксините против Ковид 19. Научните резултати показват висока степен на защита при тези медицински кадри , при които боледуването от Ковид беше много леко или изобщо не заболяваха. Няма нито един починал медицински работник от тази група.

 

- Какво да направим, за да повишим имунитета си и да избегнем хронифицирането на заболяванията?

 

- Преди малко посочих  хроничното възпаление като потенциален причинител на раково израждане на клетките и това възпаление непременно трябва да се лекува и то хронично, т.е. дълго. Тук подчертавам дебело, че антибиотиците са животоспасяващо средство и всяко отричане и не прилагане на тези средства е вредно и води до хронифициране и рецидивиране на заболяването. Така, че антибиотиците трябва да се използват разумно и рационално, когато е необходимо до изчезване на възпалението.

- Проф. Хаджиева,  къде е България на карта на света по отношение на
профилактиката и лечението на раковите заболявания?


- Както вече споменах по- горе, мисля че България стои много добре на картата на света по отношение на профилактитака и лечението на раковите заболявания. Катрапс, т.е Спартак на обратно, е имунопрепарат с многогодишна (повече от 50 години)история. Както в областа на теорията, така и в областа на практиката. Публикували сме нашата теория, т.е предположение за възникаването и лечението на
раковите заболявания и това ни прави конкурентно способни в света на
онкологичните заболявания.

Можете да прочетете повече за профилактиката и лечението на ракови заболявания на: КАТРАПС – Българско помощно лекарство за борба с рак. (spartakhadjiev.com)