Back to top medicaltime.bg

ЗОВ ЗА ПОМОЩ

ДВЕ ОТ ТРИТЕ ДЕЦА СЕ БОРЯТ С ЕПИЛЕПСИЯ И ТЕЖКИ ПРИПАДЪЦИНа 5-ти юли е летният Атанасовден. Празникът е посветен на Свети Атанасий Атонски. Преданието гласи, че на този ден Свети Атанас облича кожуха си и отива при Бога да моли за зима, защото лятото вече е преполовило. 


На този свят ден българичката Живка Крапчанска, житейски и духовен спътник на големия троянски поет Ивайло Иванов, моли всички нас за помощ. Децата на Живка и Ивайло - Атанас и Калина, са диагностицирани с епилепсия, която трудно се повлиява от медикаменти. Живка досега е била личен асистент на сина си Атанас Крапчански. Той проявява много силна агресия спрямо сестра си Калина и ще бъде настанен в специализиран център от семеен тип, което оставя многодетната майка без никакъв доход.


"Наско е тежко болен от 4 години. Лекувахме го 6 пъти по 1 месец във Варненската психиатрия и са сменени 6 медикаментозни терапии, но всяка от тях се оказва неуспешна, защото рецепторите в мозъка са увредени, поради факта, че е прекарал външна хидроцефалия като бебе. Трябва да полагам грижи и за двете ми дъщери, като малката е болна от Grand mal епилепсия и изисква специални грижи, а ще отнеме известно време докато си намеря работа" - разказа Живка пред www.medicaltime.bg.

Живка Крапчанска моли за помощ хората с добри сърца, докато си намери подходяща работа и извади ТЕЛК на Калина. Младата жена остава с грижата за двете си дъщери, Дарина и Калина. От 10 години е самотна майка.


Можете да помогнете на Живка на следната банкова сметка: BG05BPBI79281063841101, Postbank, титуляр: Живка Василева Крапчанска

 На този ден имен ден празнуват Атанас, Атанаска, Наско, Начо, Живка, Живко, Траян, Траянка, Трайко.  Благодарност за всеки, който подкрепи имениците Живка и Наско Крапчански!


 

На дъното на този свят живея

 

и чакам, Боже, ти да ме откриеш

 

подобно бисер. Де такъв късмет?…

 

Ти бисери не търсиш! Тях ги търсят

 

единствено свинете покрай мене –

 

за морските свинчета става дума,

 

а също за русалките, които

 

се гмурват в синевата ми прозрачна

 

и с перлен смях покриват голотата си!…


 

Ивайло Иванов