Back to top medicaltime.bg

Безплатни изследвания за хепатит В, хепатит С и ХИВБезплатните изследвания за Хепатит C в УМБАЛ "Свети Иван Рилски" ще продължат до края на годината в работни дни, между 8:00 и 14:00 часа. Пациенти, чийто резултат се окаже положителен, ще получат и безплатна консултация в Клиниката по гастроентерология. 

Повече четете тук!


МБАЛ Св. София 

Всеки работен ден от 8 до 13 часа. Безплатните тестове за хепатит С и хепатит В ще се провеждат в двата диагностично-консултативни центъра на болничния комплекс „Света София“ – ДКЦ „Света София“ на бул. „България“ № 104 и ДКЦ „Света София“-Люлин на бул. “Царица Йоана“ № 65.


 

Ловеч


Анонимни и безплатни изследвания за ХИВ ще се правят в Ловешка област в периода 22 ноември – 2 декември, като част от Национална АНТИСПИН кампания, съобщават от Регионалната здравна инспекция /РЗИ/. Инициативата е във връзка с изпълнение на Национална програма за превенция и контрол на ХИВ и сексуално предавани инфекции и отбелязване на Европейска седмица за изследване за ХИВ и хепатит, както и Световен ден за борба със СПИН – 1 декември.

В периода 22- 29 ноември – седмица на отворените врати в РЗИ, ще се извърши безплатно изследване и консултиране за ХИВ, хепатит В, хепатит С и сифилис.

Изнесен мобилен кабинет ще прави изследвания и консултации, организирано съвместно с БЧК и доброволци в Професионална гимназия по механоелектротехника.

Кърджали

По този повод в периода 22-29 ноември 2019 г. всеки гражданин, който желае ще може да си направи анонимно и безплатно изследване за ХИВ, хепатит В, хепатит С и сифилис, чрез т.н. „Бърз тест”. Те са анонимни, а резултатите стават ясни в рамките на 15 минути,.

От 9.00 до 15.00 часа екип от Регионалната здравна инспекция ще извършва дейности по доброволно тестване в лаборатория „Медицински изследвания“ на РЗИ-Кърджали /първи етаж – приемно гише/.


Плевен

В изпълнение на дейности по Националната програма за превенция и контрол на ХИВ и СПИН от 22 до 29 ноември РЗИ – Плевен организира отворени врати за предоставяне на услуги за безплатно консултиране и изследване за ХИВ, хепатит В, хепатит С и сифилис.

Желаещите да се изследват може да посетят КАБКИС /Кабинет за анонимно и безплатно консултиране и изследване за СПИН/ в РЗИ-Плевен на адрес: ул. Княз Александър Батенберг I № 7, ет. 3, стая 307 с работно време – понеделник до петък от 9 до 12 ч. и от 12.30 до 16.30 ч.


Пазарджик

 

РЗИ Пазарджик също се включва в инициативата за безплатни тестове на хепатит и ХИВ. Изследването може да се направи на място в здравната инспекция от 22 ноември до 1 декември 2019 г.