Back to top medicaltime.bg

ОПЕРАЦИЯ ЗА ДЯДО ГЕОРГИ!Дядо Георги е много сърцат човек, на 72 години, който проси в центъра на София, често със събраните пари купува цветя от други бедни баби и дядовци и ги подарява на минаващите покрай него жени. 
Преди малко повече от 2 седмици, една нощ, вероятно при по-рязко завъртане, левия крак на дядо Георги изтръпнал, след това той изпитал страшна болка и не можел повече да го движи.
 Викал Бърза помощ, те дошли, поставили му 2 инжекции и си заминали. Резултат никакъв. Болката се върнала. И така с дни.
⚪ Това ни разказа Gabriela Kilova, която потърси Никола за помощ, не за нея, за дядо Георги, за който бе загрижена, защото каза, че от години го вижда усмихнат всеки ден на улицата, по която минава.
Тя е направила и повече, намерила приятелка в "Пирогов", проверила как може да го прегледат, понеже е без здравни осигуровки трябвало да мине през спешен кабинет. Говорила с него, обяснила, той иска да е добре, отишъл.
Лекарите са го прегледали, направили са му рентгенова снимкаи му казват тежката диагноза: закрита фрактура на шийката на тазобедрената кост. Обяснили му, че трябва да се оперира и да се осигури имплант на тазобедрена става.
Докторът му казал, че като неосигурен трябва да си плати операцията, както и 2000 лв. за имплант (самата става). Той отказал операция, защото няма тези пари.
⚪ Болката продължила. Болката продължаваше и когато Габриела бе писала в страницата ни. Никола се обади веднага като видя и говориха 20 минути за всички подробности и как да действат - беше неделя вечер, но беше спешно, а ние сме хора!
 Следващите няколко дни, Никола говори с д-р Елена Илиева, брилянтен образен диагностик от "Пирогов" и по-важното ЧОВЕК с огромно и добро сърце, тя говори с нейни колеги, беше потвърдена диагнозата и единствената възможност за възстановяване на дядо Георги и край на болката му- смяна на ставата.
Д-р Ели (както я наричат децата на Никола) помогна много и още помага, следващите дни ще се гарантира и професионален хирургичен екип, който ще извърши и самата операция, безплатно, по Здравна каса, но ще трябва да платим всички дължими осигуровки към Касата и импланта.
Освен с Ели, Никола говори и с директора на една болница в Перник, която е точно за рехабилитация, на която някога помагахме с разни неща. Емо Ненков, директор на болницата веднага се съгласи, че ще го вземат, като законната клинична пътека е 10 дни, разбрахме се и че ще доплатим още колкото дни са нужни (по около 30 лв. на ден след тези 10 дни).
 Възстановяването е важно, защото в "Пирогов" ще е до 7 дни, покоят след това и рехабилитацията са много важни, за да може дядо Георги да се изправи на крака, иначе рискуваме в средата, която е обичайно да няма покой, качествена храна, да няма кой да му помага в необходимите неща, да няма раздвижване и операцията да не доведе до успехи.
Защо Ви разказваме тази история?
Първо, за да Ви споделим, че доброто съществува и Габриела, д-р Ели Илиева, лекарите от Пирогов, готови да помогнат, Емо Ненков и Никола са доказателство за това.
И второ с молба, нужни са ни около 1800 лв. за заплащане на осигуровките на дядо Георги, за да може операцията да мине по здравна каса, 2000 лв. за имплант, както и около 300 лв. за долечение.
 Тоест общо около 4100 лв., за да може един човек да спре да го боли (сега и силни обезболяващи не спират болката му), за да може да ходи отново.
Можете да дарите тук:
Фондация „Гората.бг“
IBAN: BG74RZBB91551011840078
Основание: за дядо Георги
Paypal (или с карта): contact@gorata.bg,
с основание: за дядо Георги
(оставямe и линк в коментар)
Тази история е с доста болка, но и с много човешка добрина, а ЗАЕДНО можем да я направим с щастлив край... ЗАЩОТО СМЕ ХОРА!
П.П. Здравните осигуровки ще бъдат платени още утре, понеделник 29.05.23 г. и операцията ще се случи. Защото каквото не се събере от парите, ще бъде платено от Nikola Rahnev, който започва неговите си #40добрини, за скорошния си 40-ти рожден ден.
П.П.2. Габриела и Никола ще се погрижат за всички малки детайли - да влезе в болницата чист, да има дрехи, пижами, за транспорта и всичко останало, което ще възникне, като грижа и необходимост в болниците