Back to top medicaltime.bg

Теорията отстъпва на практиката за млади лекари и специализанти на XVI Софийски симпозиум по репродуктивна медицина

За първи път се предвиждат практически занимания в шест медицински направления, като Медицински комплекс „Д-р Щерев“ превръща симпозиума в Ден на отворените врати 

На 25 и 26 ноември 2022 г. ще се проведе шестнадесетото издание на Софийския симпозиум по репродуктивна медицина. И тази година престижното научно събитие се организира благодарение на съвместната работа на Института по репродуктивно здраве и Медицински комплекс „Д-р Щерев“.

 

След двете изминали години на пандемична обстановка и онлайн провеждане на научните събития сме щастливи, че нашият научен форум се връща отново в своята присъствена форма. Медицински комплекс „Д-р Щерев“ ще бъде домакин на тазгодишното издание, което през 2022 г. ще се проведе в обновен формат и нова изцяло практическа насоченост  с фокус върху младите настоящи и бъдещи специалисти.

 

За пръв път водещият специализиран форум в областта на асистираната репродукция, феталната медицина и оперативната гинекология ще предложи на  млади настоящи и бъдещи специалисти -  студенти по медицина, специализанти, млади лекари, ембриолози и биолози, иновативна практическа програма с възможност за участие в hands on workshops.

 

Практическите занимания ще са областта на:

 

- асистираните репродуктивни технологии - АГ част (хормонална стимулация, пункция на фоликули, ембриотрансфер);

 

- асистирани репродуктивни технологии, ембриологична и биологична част (IVF/ICSI оплождане, криопрезервация и допълнителни техники);

 

- феталната медицина (специализирани ултразвукови прегледи в трите триместъра на бременността);

 

- ендоскопската хирургия (практически занимания по оперативна гинекология);

 

- хирургията на млечна жлеза (образна диагностика и биопсия на лезии на гърда).

 

С новия формат на Софийския симпозиум по репродуктивна медицина ще бъде продължена успешната шестнадесетгодишна традиция, наложила това научно събитие като един от най-авторитетните форуми в изброените направления, но вече с изцяло практическа насоченост.  Форумът ще продължи да бъде място за обучение, колаборация и обмяна на опит между водещите авторитети и млади специалисти на национално и световно ниво.