Back to top medicaltime.bg

Безплатни прегледи за рак на гърдата в УМБАЛ „Лозенец"Безплатните профилактични прегледи в УМБАЛ „Лозенец“ ще бъдат извършвани в Медицинския център, ул. „Козяк“, № 1, всеки понеделник на м. октомври (03.10; 10.10; 17.10 и 24.10), в интервала от 16.00 до 19.00 ч., в Хирургичен кабинет (ет.1) след предварително записване.

 

Заявките за прегледите ще се осъществяват през контактната форма на сайта на Университетска болница „Лозенец“ или на тел. 02/ 96 07 682.

 

Медицинските прегледи и консултации ще се извършват от д-р Ваня Митова, Началник на Отделението по обща хирургия към Клиника по хирургия на УМБАЛ „Лозенец“, а при необходимост ще се извършва и ехомамография.

 

Основните професионални и научни интереси на д-р Митова са в областта на диагностиката и хирургичното лечение при доброкачествени и злокачествени заболявания на млечната жлеза. Преминала е редица квалификационни курсове по хирургия и онкопластична хирургия на гърда и ехомамография. Част от тях са във водещи центрове в чужбина – Франция, Унгария, Германия и Полша. Тя е член на Европейското дружество на специалистите по рака на гърдата (EUSOMA) и е един от учредителите на Съвместната онкологична национална мрежа (СОНМ).

 

Д-р Ваня Митова за поредна година е сред наградените в инициативата „Лекарите, на които вярваме“.