Back to top medicaltime.bg

Намушканата 5 пъти медицинска сестра е в стабилно състояние62-годишната пациентка, която беше докарана вчера в УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“ с пет прободни рани, е прекарала спокойно нощта. След сравнително голямата кръвозагуба вчера пациентката е в стабилно състояние, със стабилна хемодинамика. Предстои да бъде изведена от Интензивното отделение. Заради преживения стрес с нея ще работи психологът на болницата.

Очаква се да остане в Клиниката по хирургия на УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“ поне още 24 часа. Няма да се изисква специфично продължаващо лечение.

Припомняме, че 62-годишната жена беше транспортирана в УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“ вчера от екип на ЦСМП.  При прегледа в Спешно отделение лекарите установават 3 прободни наранявания в областта на дясна гръдна половина, едно "защитно" нараняване в дясната ръка и едно в областта на дясно коляно. При дигиталната ревизия е установено, че нараняванията не проникват в гръдната и коремната кухина. От нараняването в областта на дясна млечна жлеза обаче е имало обилно кървене, което е наложило извършване на временна хемостаза, след което жената е въведена в операционната. Там е извършена ревизия на раните и дефинитивна хемостаза, като се установява кървене от артериален съд в паренхима на млечната жлеза.