Back to top medicaltime.bg

ОТНОВО АГРЕСИЯ В ТРОЯН И ОТРОВЕНИ УЛИЧНИ ЖИВОТНИ! ДОКОГА?

НАСТОЯВАМЕ РАЙОННА ПРОКУРАТУРА - ЛОВЕЧ И ТО - ТРОЯН ДА СЕ САМОСЕЗИРАТ! 

"На вниманието на РУ-Троян,
с копие до Кметство-град Троян,
с копие Общински Управител - Ловеч,
с копие до Районна Прокуратура - Ловеч,
с копие до ТО - Троян
 

Само седмица след подадената от мен жалба за тровене на котета в кв. Лъгът, зад зеленчуковия пазар на Болшевик, 
и проявена агресия персонално срещу мен от Красимир Маринов 

(ВХОДЯЩ НОМЕР НА  ЖАЛБАТА  В  РУ  ТРОЯН  Е  35900/26.09.2022), 
има сигнал за нов случай на отровени животни по особено жесток начин пред бл. 19, вход В, в кв. Лъгът, с последвал луд скандал между съкооператори. По думите на очевидци, освен улични котки, са агонизирали и улични кучета.
 
Също по думите на очевидци, скандалът ескалира до грозна саморазправа срещу защитници на бездомните животни.
"Във време на пандемия и всякакъв род превантивни мерки за опазване на здравето, г-жа Вяра Иванова, подвизаваща се във FB пространството като Vyara Kalin,  плю (със слюнки, а не метафорично) по съседи и ни обижда публично. В интернет пространството същата призовава към насилие над бездомни котки и организира съмишленици за своеобразен наказателен отряд срещу бездомните животни", разказаха потърпевши!
 
НАСТОЯВАМ РП-ЛОВЕЧ И ТО-ТРОЯН ДА СЕ САМОСЕЗИРАТ НА БАЗАТА НА ИЗНЕСЕНИТЕ ФАКТИ. ВКЛЮЧИТЕЛНО ТАКИВА В ГРУПАТА ТРОЯНЦИ ПО СВЕТА И У НАС.
РАЗЧИТАМ НА БЪРЗИ, АДЕКВАТНИ МЕРКИ, ТАКИВА КАКВИТО ВЕЧЕ СА ПРЕДПРИЕТИ ОТ КОЛЕГИ ЖУРНАЛИСТИ НА НАЦИОНАЛНО НИВО! 
Благодаря предварително!"
Таня Иванова, журналист
 
 
"Първо моя пост не е за избиване на котки (или животни). Апел е към тези хора ,които толкова много обичат животните да ги приютят и да се спре със съседските къвги. На нас тези ,които си държим любимците у дома ,а не храним само бездомните животни ,това не ни е приятно!", е опитът за коментар на Вяра Иванова чрез ФБ, с което на практика се потвърждава коя е темата на междусъседските войни в Лъгът (запазили сме коментара нередактиран умишлено).

Подобни коментари хвърлят всички природозащитници в ужас. "Утре на някого ще пречат и лисиците, и птиците в гората и ако те не бъдат приютени по домовете, вероятно отново е редно да бъдат избити?!", коментират  екоактивисти. 
 
ОТЗВУК ОТ КОЛЕГИТЕ ОТ ПЛОВДИВ:
"Изпращам ви изключително емоционален тъжен разказ за убийствата на бездомни котета, написан от колежка – известната здравна журналистка Таня Иванова.
Като човек, който обича и се грижи за много животни реших, че трябва да помогна нейната история, нейният призив за по-добро отношение към беззащитните котенца на улицата, да бъде чут от повече хора. Надявам се и вие да съдействате това да се случи! Предварително ви благодаря. Съкратих текста на Таня, но в този линк може да прочетете цялата нейна публикация: https://medicaltime.bg/Новини/Троянският-лекар-д-р-Красимир-Маринов-крещи-по-мирни-съкварталци-и-заплашва-да-трови-котета/n4317

Смятам да стартирам инициатива - в Пловдив вместо зоологическа градина /където в клетки ще затварят диви животни/ да се направи приют за бездомни котета и кучета с ветеринарна лечебница. Така на Гребната база ще може да отвори врати първият в България общински приют за котета. Деца и родители няма нужда да пътуват километри извън града, за да осиновят домашен любимец. А това ще се случва, докато се разхождат или забавляват в атрактивна и привличаща много хора градска част."
Катя Стайкова - журналист, PR и общественик
 
 

Троянският лекар д-р Красимир Маринов крещи по мирни съкварталци и заплашва да трови котета

Кой уби котенцата на Болшевик (Троян)?

 

Благодарение на колеги журналисти, статията бе разпратена по над 200 медийни канала в цялата страна.

Нека всеки насилник (над хора и животни) знае, че ще види името си публично.

Призивите към насилие над хора и животни в публичното пространство се смятат за доказателствен материал за повдигане на обвинение по НК на РБ.


НАСТОЯВАМЕ РАЙОННА ПРОКУРАТУРА - ЛОВЕЧ  И ТО- ТРОЯН ДА СЕ САМОСЕЗИРАТ!

Журналистически екип