Back to top medicaltime.bg

БЕЗПЛАТЕН ОБУЧИТЕЛЕН ЛАГЕР ЗА ДЕЦА И РОДИТЕЛИ „МОДЕРНИ ПРАКТИКИ ЗА КОНТРОЛ НА ДИАБЕТА“БЕЗПЛАТНИ обучителни тренинги за деца с диабет организират „Лайън клуб“, съвместно с партньорите от Българска асоциация „Диабет“ (БАД) и Националното сдружение по детска ендокринология (БНСДЕ).

Целта на лагерите е децата и техните семейства да се запознаят със спецификите на заболяването и с всички модерни практики за прецизен контрол на нивата на кръвната захар, за да постигнат състояние „условно здраве“, както и да изградят самочувствие у подрастващите, да развият и усъвършенстват лидерските им умения.

По време на лагера с децата и родителите ще работят добре подготвени лектори: практикуващи лекари по детска ендокринология, членове на Националното сдружение по детска ендокринология (БНСДЕ) и треньори от Първа детска академия „Голдън Лайън“.
Лагерите са напълно безплатни за дете и един негов родител или настойник. Провеждат се в хотелски комплекс „Магура“, в непосредствена близост до единственото тектонско езеро в България - Рабиша.

В петдневния курс семействата ще получат практически знания за правилно хранене и дозиране на инсулин, за правилен контрол при физически натоварвания, приемане на сложни въглехидрати (вредни, но любими на децата храни), ще научат как се работи със съвременните електронни сензори за следене нивата на кръвната захар и ще се запознаят със специфичното действие на различните видове инсулин.

За децата е разработена интересна увлекателна програма, чиято цел е не само да осъзнаят в действие влиянието на спорта, емоциите и адреналина върху контрола на кръвната захар, но и да преживеят приятни моменти с близки хора в спокойна среда.
Лагерът ще се проведе през лятната ваканция от 10-ти до 14-ти юли 2022 г.
Срокът за записване е 5-ти юли!
☎️ Телефон за записване: 0887 806086 – д-р Герго Гергов - ръководител на националната кауза “България срещу диабета“.
 

Лятна еко занималня
3