Back to top medicaltime.bg

Дама дари събрани пари от юбилея си на Клиниката по педиатрия към УМБАЛ „Свети Георги”
Клиниката по педиатрия към УМБАЛ „Свети Георги” получи дарение От г-жа Емилия Цонева за ремонт на едно от помещенията. Тя решава за юбилея си да направи жест към болницата, като вместо да получи традиционно подаръци, помолила своите гости и приятели да съберат пари за детската клиника.
Събраната сума в размер на 4900 лева бе поднесена на началника на Клиниката по педиатрия на УМБАЛ "Свети Георги" проф. д-р Иван Иванов и неговия екип. Средствата са предназначени за обзавеждане на стая за комуникация между родители на болните деца в звено "Кардиология и ревматология".
„Скъпа г-жо Цонева, от името на целия колектив сърдечно благодарим за вашата добрина. Вие озарихте лицата, както на болните деца и техните родители, така и на нас персонала. Накарахте да си позволим да мечтаем за още по-големи постижения”, обърна се към дарителката д-р Любов Чочкова-Букова, началник на звеното по детска кардиология и ревматология.
От своя страна г-жа Емилия Цонева не сдържа емоциите и благодарността си. „Щастлива съм, че съм между вас, във вашата клиника. Вие полагате не само професионален труд, вие спасявате най-ценното в нашия живот – нашите деца. Това дарение е свързано с моя рожден ден. Реших, че ще направя кампания по повода към моите приятели и вместо подаръци, бях сложила кутия за дарения. Бях им казала, че ще бъде за Клиниката по педиатрия и по-точно за Отделението по кардиология и ревматология към университетската болница. Както за тях, така и за мен е радост, че мога с този малък жест да помогна. Вие давате всичко от себе си и заслужавате да работите в едни по-добри условия, защото и нашите деца го заслужават. Желая ви много здраве. Аз като родител и като гражданин съм много благодарна за това, което правите", каза г-жа Емилия Цонева.
Може да бъде изображение с 7 души и изправени хора