Back to top medicaltime.bg

БЯГАНЕ ЗА ЖИВОТНИТЕЗа трета поредна година се организира състезанието с кауза и този път то ще се проведе на Световния ден на селскостопанските животни (2-ри октомври). Той е създаден в чест на Ганди, който е вярвал, че трябва да се отнасяме с уважение към всички живи същества. Целта е да се повиши осведомеността на хората за проблемите с индустриалното животновъдство като се насочи внимание към ужасните условия, в които живеят и умират милиарди селскостопански животни всяка година.

Заповядай на 2-ри октомври от 10 часа в парк Борисова градина край езерото "Ариана". Дължината на трасето е 5 км, но не е задължително да се бяга по целия маршрут. В бягането няма възрастови и видови ограничения.

Единствените изисквания за участие са:

  • да обичате животните
  • да обичате да се движите
  • да сте готови да се изморите за добра кауза

Освен да обърнем внимание на проблемите с отношението на хората към животните, чрез събитието целим да наберем средства, за да сме по-успешни в разрешаването им. Няма задължителна такса за участие, но всеки участник може да се включи със сума по своя преценка в дарителската кампания, ако желае.

С част от средствата планираме да изградим убежище за кокошки-носачки, които са прекарали целия си живот в тесни клетки.

Актуална информация за събитието може да следите във Facebook тук

Medicaltime.bg подкрепя инициативата.