Back to top medicaltime.bg

Брифинг в ИСУЛ по повод медицинската сестра с 5 прободни раниВ 9:00 часа пред служебния вход на УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“ ще бъде даден брифинг за актуалното състояние на медицинската сестра, която беше приета по спешност в УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“ с пет прободни рани вчера.

Пациентката е транспортирана от екип на ЦСМП вчера в следобедните часове (около 15:30) с анамнеза за получени прободни наранявания. При прегледа в Спешно отделение лекарите установават 3 прободни наранявания в областта на дясна гръдна половина, едно "защитно" нараняване в дясната ръка и едно в областта на дясно коляно. При дигиталната ревизия е установено, че нараняванията не проникват в гръдната и коремната кухина. От нараняването в областта на дясна млечна жлеза обаче е имало обилно кървене, което е наложило извършване на временна хемостаза, след което жената е въведена в операционната. Там е извършена ревизия на раните и дефинитивна хемостаза, като се установява кървене от артериален съд в паренхима на млечната жлеза.

В момента пациентката е настанена в Интензивното отделение на Клиниката по хирургия на УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“. В ранния следоперативен период е спокойна, в стабилно състояние.