Back to top medicaltime.bg

КОЛЕДЕН КОНЦЕРТ НА ДЕЦА ОТ МУЗИКАЛНОТО УЧИЛИЩЕ, ПОСВЕТЕН НА ВРЪСТНИЦИТЕ ИМ ОТ ДЕТСКАТА ОНКОХЕМАТОЛОГИЯ НА ИСУЛ
Трогателна изненада за малчуганите, които вместо вкъщи, ще прекарат празниците в Клиниката по хематология и онкология на УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“, подготвиха децата от 3Б клас на Националното музикално училище„Любомир Пипков“ в София.  Те зарадваха малките пациенти със свои изпълнения и видеообръщения.

Идеята тръгва от класната ръководителка на малките таланти, г-жа Велислава Тасева, която искала да даде на децата най-важния урок – че е важен жеста, който ще направят към човек в нужда, а не материалната стойност на подаръка.

Първа на идеята откликваЗорница Стойкова, майка на Бианка Куин, която се заема да организира импровизирания концерт. „Госпожа Велислава Тасеваучидецата на много неща - както в науките, които се преподават в училище, така и на нещата  отживота. Децата я обича много“, разказва Зорница, която без колебание се включва в инициативата. Само за два дни, с много ентусиазъм, децата успяват, да се организират и да запишат посланието си към непознатите приятелчета.

Тогава обаче идва малко затруднение – някой трябва да обедини записите, за да се превърнат те в истински концерт за болните дечица. И както често се случва, направеното добро повлича след себе си друго - Милен Янкулов, един от "суперхората" на платформата за доброволчески инициативи Times Heroes поема щафетата и концертът е готов.

А малките доброволци чакат със затаен дъх да разберат каква ще е реакцията на техните болни приятелчета. Засега виртуално, тъй като заради пандемията свижданията в отделението са невъзможни.

Целият концерт можете да изгледате на

https://u.pcloud.link/publink/show?code=XZBxQaXZEHlp7lzfOnS6HgkzVJsnbkPm04dy

А ето и децата, които стоят зад тази мила инициатива:

ЛазарДимитровмного обичаживотните. Харесва предизвикателствата,математиката и плуването.

НиколЛиповска харесва четенето, музиката, обича спорта и най-вече карането на кънки.

Веселин свири на кларинет и е страстен  рибар.

Димитър обича и сеинтересуваотвсичкиизкуства, природата и светанаживотните.

СеварКараивановучи и харесварускиезик.

БианкаКуин свири на пиано. Обича да рисува, да пее, да композира, да пише и да чете истории, обожава котките и всички животни. Харесва снега и морето. Малката Деси е нейна братовчедка.

Юлия свири на арфа, обича да чете. Обожава своитедвекучета. Спортът също й е любим:караски и играетенис. 

Освен че е много музикална, Мартина харесва поезията и именно със стихче е избрала да поздрави непознатите деца в болницата.

ЕмаКаракашевасевълнуваоттанци и е състезателпоакробатиченрокендрол. Обичаморето и карауиндсърф.

Със свои изпълнения в Коледния концерт участват още Ева, София, Ния, Марги, Филипи сестричкатаму, Йоан, които с много любов са се включили в изненадата за децата от ИСУЛ.