Back to top medicaltime.bg

Кръводарителска кампания в подкрепа на пациентите с таласемияНа 08 май е Международния ден на Таласемия майор. Вероятно повечето сред вас чуват за първи път това понятие, но то е състояние, в което живеят над 300 души в България. Сред тях има и деца.

За да живеят тези хора се нуждаят от ежемесечни кръвопреливания. Идеята за кръводарителски акции тръгна от родители на деца с таласемия, а сайтът Medicaltime.bg пръв прегърна идеята и популяризира информацията.

По повод Международния ден на Таласемия майор има организирана кръводарителска кампания в цялата страна. Всеки може да подкрепи кампанията като кръводари доброволно и безвъвзмездно!

УМБАЛ "Царица Йоана -ИСУЛ" и Фондация "Калинки за живот - за децата с таласемия" с подкрепата на Нобел фарма стартират мащабна кампания по кръводаряване, по случай 8 май - Международния ден на Таласемията.

Кампанията е организирана с помощта на Национален център по трансфузионна хематология, СБАЛХЗ-София, Организация наталасемиците в България, УМБАЛ Бургас с подкрепата на кръвните центрове в София, Пловдив, Варна, Бургас, Плевен и Стара Загора, както и благодарение на студентските организации към Медицинските университети в страната, които чрез канали за масово разпространение на информация, се опитват да апелират студентите да станат кръводарители.

С медийното съдействие на BTV Медия Грууп, която ще отразява събитията.