Back to top medicaltime.bg

Чудна копривена мусака




Продължаваме с рецепти с пролетния първенец от полезните храни – копривката.

Един букет коприва се изчиства от дръжки и се запарва във вряла вода. Измива се със студена.

Нарязват се 2-3 стръка пресен лук, един домат.

В тавичка нарязвате 4-5 картофа на кубчета, добавяте лука,

нарязаната коприва, малко вода, сол, черен и червен пипер, олио или зехтин.

Пече се 20 мин.

В отделен съд разбивате 4 яйца, 300 мл. прясно мляко, 3-4 лъжици  брашно, ¼ връзка магданоз или копър

и  намачквате 250 г. по-меко сирене, 1/2 ч.л. сода, за да „бухне” заливката и да стои отгоре.

Печете още 10 минути.

Сервира се с кисело мляко или студен айрян.


За тези, които не са почитатели на постните деликатеси, можете да добавите 1 пакетче кайма или парче бекон към картофките. Вкусът е гарантиран!

Добър апетит!