Тиреоидитът на Хашимото е най-честото заболяване на щитовидната жлеза, като то засяга основно жените.
Дори когато се приема хормон-заместителна терапия за него, остатъчните симптоми на заболяването могат значително да влошат качеството на живот:
- Увеличаване на теглото
- Отпадналост и хронична умора
- Засилен косопад
- Хронична депресия
- И много други
Тъй като хората с болестта на Хашимото реагират различно на лечението, индивидуализираният подход за това състояние е от голяма важност. А храненето е един от факторите, които могат да изиграят значима роля. Множество изследвания показват, че промените в диетата и начина на живот имат силата драстично да намалят и дори да премахнат симптомите.
Кои са основните хранителни вещества и добавки, които трябва да включва диетата при тиреоидит на Хашимото? Каква е ролята на възпалението при заболяването и как чрез хранене могат да се контролират процесите на възпаление в организма?
Отговорите на тези и други въпроси, свързани с подобряването на качеството на живота ще научиш по време на уебинара „Факторът хранене при тиреоидит на Хашимото“.
Лектор на събитието ще бъде доц. д-р Дарина Найденова – специалист по хранене и диететика и преподавател към Медицински Университет – Варна в областта на здравословното и лечебно хранене.
Какво ще научиш по време на уебинара?
- Каква е ролята на храненето при тиреоидит на Хашимото?
- Митовете при храненето при тиреоидит на Хашимото и има ли риск да си навредим, следвайки диети?
- Има ли хранителен режим, който да работи за всички, които имат болестта на Хашимото?
- Кои храни и микронутриенти наистина помагат да се чувстваме по-добре и кои винаги трябва да се избягват?
- Хранителни добавки, които е добре да включат в менюто си хората, диагностицирани със заболяването.
- Какви са ползите от хранителния режим, съобразен с генетичните предразположения при пациентите с тиреоидит на Хашимото?