Тиреоидитът на Хашимото е най-честото заболяване на щитовидната жлеза, като то засяга основно жените.

Дори когато се приема хормон-заместителна терапия за него, остатъчните симптоми на заболяването могат значително да влошат качеството на живот:

  • Увеличаване на теглото
  • Отпадналост и хронична умора
  • Засилен косопад
  • Хронична депресия
  • И много други

Тъй като хората с болестта на Хашимото реагират различно на лечението, индивидуализираният подход за това състояние е от голяма важност. А храненето е един от факторите, които могат да изиграят значима роля. Множество изследвания показват, че промените в диетата и начина на живот имат силата драстично да намалят и дори да премахнат симптомите.

Кои са основните хранителни вещества и добавки, които трябва да включва диетата при тиреоидит на Хашимото? Каква е ролята на възпалението при заболяването и как чрез хранене могат да се контролират процесите на възпаление в организма?

Отговорите на тези и други въпроси, свързани с подобряването на качеството на живота ще научиш по време на уебинара „Факторът хранене при тиреоидит на Хашимото“.

Лектор на събитието ще бъде доц. д-р Дарина Найденова – специалист по хранене и диететика и преподавател към Медицински Университет – Варна в областта на здравословното и лечебно хранене.

Какво ще научиш по време на уебинара?

  • Каква е ролята на храненето при тиреоидит на Хашимото?
  • Митовете при храненето при тиреоидит на Хашимото и има ли риск да си навредим, следвайки диети?
  • Има ли хранителен режим, който да работи за всички, които имат болестта на Хашимото?
  • Кои храни и микронутриенти наистина помагат да се чувстваме по-добре и кои винаги трябва да се избягват?
  • Хранителни добавки, които е добре да включат в менюто си хората, диагностицирани със заболяването.
  • Какви са ползите от хранителния режим, съобразен с генетичните предразположения при пациентите с тиреоидит на Хашимото?