Back to top medicaltime.bg

Рибена чорба...оооо, да!

Бон апети, пирати!



Рибената чорба е всесезонен деликатес.

Трябват ви 4-5 картофа, 4 моркова, половин малка зелка, 2 глави лук, 1 тиквичка, 1 домат.

 

Нарязвате зеленчуците на едро и слагате да врат. Добавяте няколко миди по желание.

Отделно взимате няколко парчета риба - скумрия, пъстърва и ги запичате - вкусът става по-плътен и наситен.

Може на скара, може и в тавичка с малко олио или зехтин.

 

Пасирате зеленчуците на едро и ги оставяте да се досварят.

Раздробявате изпечената риба и я добавяте в зеленчуковия бульон. Чер пипер и малко червен.

По желание добавете зехтин, сметана, магданоз.

Бон апети, пирати!