Back to top medicaltime.bg

Патица "Първи сняг"



За първия снежен ден и малко преди Никулден Ви предлагаме една рецепта, която с чаша червено вино ще накара сетивата Ви да затанцуват. Дори навън да е снежна приказка. Или именно затова...

 

Необходими продукти:

1 патица

5 гъби

15 ореха

1 морков

1 лук

черен пипер на зърна

2 дафинови листа

масло или олио

1/2 кафена чашка ориз

зеле

оцет

В две лъжици масло запържете дреболиите от патицата, нарязани на ситно. Добавете лука и морковите, нарязани на средни кубчета. След като омекнат, добавете нарязаните гъби, орехите и ориза. Посолете със сол и черен пипер.


Напълнете патицата и я зашийте или забодете с клечки за зъби.                              КАК ДА ИЗЧИСТИМ ДЕБЕЛОТО ЧЕРВО?

В голяма тенджера сложете 2 чаши вода и нарежете 1/4 от средно по големина зеле.

Сложете патицата. Дафиновите листа. Отгоре добавете още една четвърт от зелето.

Варете на слаб огън 3-4 часа. Преди да свалите от огъня, посолете и добавете 3 лъжици оцет.

Можете да запечете накрая във фурна за хрупкава коричка, но не е задължително.

 

Задължително е обаче да си сипете чаша, а може и две червено винце!

Плънката е подходяща и за пълнене на шаран.

 

Бон апети, приятели!