Коприва, пресен лук, домат, прясно мляко
5 яйца, брашно, кашкавал, 1/2 кисело мляко.
3 стръка пресен лук с един домат. Предварително клопнете 1 пакет коприва и излейте черната вода. Нарежете и добавете към доматите и лука.
Задушават се с 5 супени лъжици зехтин. По желание добавете и 5 гъби.
В купа натрошавате 300-400 гр. сирене, 5 яйца, 1/2 литър прясно мляко,
половин кофичка кисело мляко и 8 лъжици брашно.
Правите средно по гъстота палачинково тесто.
В предварително намазнена тавичка изсипете копривената смес. Залейте с палачинковата.
Печете до готовност - 40-50 минути на 180 градуса. По желание в последните 10 минути отгоре настържете кашкавал.
Позднася се топла с кисело мляко или студена с доматена салата.
Изстудете и бялото вино!
Бон апети!