Back to top medicaltime.bg

Мусака от коприва

ПОЖЕЛАХТЕ ДА ОПИТАТЕ - ОТ ТРОЯНСКАТА КУХНЯ



Коприва, пресен лук, домат, прясно мляко

5 яйца, брашно, кашкавал, 1/2 кисело мляко.


3 стръка пресен лук с един домат. Предварително клопнете 1 пакет коприва и излейте черната вода. Нарежете и добавете към доматите и лука.

Задушават се с 5 супени лъжици зехтин. По желание добавете и 5 гъби.

В купа натрошавате 300-400 гр. сирене, 5 яйца, 1/2 литър прясно мляко,

половин кофичка кисело мляко и 8 лъжици брашно.

Правите средно по гъстота палачинково тесто.

 

В предварително намазнена тавичка изсипете копривената смес. Залейте с палачинковата.

Печете до готовност - 40-50 минути на 180 градуса. По желание в последните 10 минути отгоре настържете кашкавал.

Позднася се топла с кисело мляко или студена с доматена салата.

Изстудете и бялото вино!

Бон апети!