Back to top medicaltime.bg

Капама по шопски "Фантазия"



Капамата е табиетлийско и бавно ястие. Познава много разновидности. Ето и един бърз вариант в задължителния глинен гювеч.


Продукти:

3/4 кг. свинско месце,

туршия: 150-200 гр. - зелени домати, моркови, чушка, зеле;

на резени: кървавица, луканка

4-5 картофа на кубчета

1 голям лук


Разбърква се и се слага в гювеча, наливате бира отгоре, идея олио.

20 мин. на 200 градуса, 1,5 часа на 160 градуса.

Може да доливате бира 1-2 пъти.


Накрая: за 15-20 мин. 5-6 яйца, кашкавал за поръсване.

Подправки: червен пипер, черен на зърна. Кървавицата и луканката овкусяват достатъчно.


Върви с червено мелнишко вино и приятен разговор :)

В "краен случай" и троянска гроздова върши работа.