Back to top medicaltime.bg

Глухарче срещу ракови заболяванияГлухарчетата са ползвани в гурме кухнята. Пълни с невероятни хранителни вещества, витамини, те са едни от най-питателните и полезни растения.

 

Глухарчетата са полезно и ефективно лекарство за лечение на псориазис, много заболявания на кръвта, анемия, екзема и депресия.

Те са пълни с витамини А и С, калий, желязо, фибри, калций, цинк, магнезий, цинк и фосфор, както и супер богати на много микроелементи като витамин К и витамин Д. желязо и то повече, отколкото в спанака!

 

Ползи за здравето от глухарчетата

Храносмилане

 

Може драстично да помогне на храносмилането и помага да се балансират добрите и лошите бактерии в стомаха и червата и помага за стимулиране на апетита.

 

Също е естествен диуретик, който стимулира производството на урина и подпомага бъбреците при отделянето на токсични отпадъци и излишна вода. Той също действа като леко слабително чрез омекотяване на изпражненията, като по този начин помага за облекчаване на запек.

 

Защитава костите

 

Супер богати на витамин К, глухарчетата съдържат над 500% от дневния Ви препоръчителен прием. Витамин К е жизненоважен мастноразтворим витамин, който се изисква от нашите органи за минерализация на костите. Проучванията показват, че витамин К е по-ефективен при изграждането и укрепването на костите от калция!

 

Почиства черния дроб

 

Глухарчетата увеличават производството на супероксида дисмутаза в черния дроб, антиоксидант, който помага за борбата със свободните радикали на клетките и ДНК, което означава, че процесът на стареене в нашите клетки се забавя!

 

Подпомага чернодробната функция, като действа за премахване на вредните токсини в тялото и осигурява увеличено количество електролити.

 

Проучване от 2017 г.

 

 

 

установи, че полизахаридите в глухарчетата са много полезни за чернодробната функция.

 

Възпаление

 

Благодарение на голямото количество есенциални мастни киселини, фитонутриенти и антиоксиданти, глухарчетата са в състояние да намалят и контролират възпалението и болката в много области на тялото, идентично както действат някои вредни рецептурни лекарства, но БЕЗ неприятните странични ефекти.

 

Холестерол

 

има потенциал да понижи и контролира нивата на холестерола, както е показано в редица проучвания.

 

Високо кръвно налягане

 

Супер питателна и богата на фибри и калий, глухарчетата имат много потенциал да помогнат за регулиране на кръвното налягане.

 

Имунна система

 

има положителен ефект върху нашата имунна система и имунната функция . може да помогне да се преборите с много микроби и бактерии и да се използва локално за лечение на голямо разнообразие от кожни раздразнения.

 

Как да използваме глухарчета

Глухарчетата могат да се консумират сурови и направо след като са набрани, след бързо измиване. Много хора също правят чай от глухарчета. Корените често се използват за приготвяне на чай и могат да се похвалят с най-впечатляващите ползи за здравето на цялото растение.

 

Те съдържат много високи нива на калций, калий и фосфор и много от антиоксидантите, открити в корените, могат да помогнат за инхибиране на растежа и предизвикването на смърт в раковите клетки.