Back to top medicaltime.bg

Мисис България Ана Иванова: 2020-та отне майка ми!

Tова ме направи по-силна и смирена 
 
Мисис България 2008 - Ана Иванова е една от най-успешните българки зад граница и днес празнува рожден ден. Тя  има над 17-годишна кариера в Монако и в Люксембург. 
  Носителката на короната за най-красиви омъжени българки е отличена и с други  престижни награди -  „Мисис Дама на годината“ 2017, "Златно сърце" 2014 и други. 
Ана Иванова е първата българка, получила почетен медал от кмета на Монако заради благотворителните й инициативи като президент на фондация „Монако дриймс”. 
- Ани, днес празнуваш рождения си ден - с настроение или със самокритика си заредена?  

 

 

Ммм, да!  Определено съм заредена с настроение, а относно самокритиката - тя трябва да се прави постоянно, ако искате да постигате целите си! Поне моята житейска философия е такава.

 

- Склонна ли си да направиш равносметка - какви цели постигна и какво мечтаеш да ти се случи?

 

- Благодаря на Бог и на Вселената - всичко, което съм си пожелала  досега се е случило в годините. Но не спирам да мечтая никога и да сбъдвам мечтите си. 

 

- Зад гърба си имаш професионални успехи, титли и корони. Какво обаче е щастието за теб?

 

- Титли, корони, призове.... Всичко това е преходно и доказване пред самия себе си в даденото време и момент до къде можеш да стигнеш. Щастието не се измерва - поне за мен в това. Щастието е много относително за всеки. 

 

- Семейството или професията - къде успя да се реализираш по-добре?

 

- Мисля, че  и в двете съм добра J

 

- Какви съвети би дала на дамите, които търсят себе си? 

 

- На първо място - да не се губят, хахаха... Шегувам се, разбира се... Съвет от този род  бих си позволила да дам само и единствено на децата си.

 

- Изминалата година мнозина определят като кризисна.  За теб каква беше 2020-та? 

 

- Ммммм да..... Аз специално криза не съм усетила, но преди три месеца загубих майка си. Беше голям шок, защото всеки си мисли, че неговата майка вечно ще е жива. Но...и да - по някакъв начин това ме направи и по силна, смирена и определено затвърждавам да съм ”над нещата”!

 

- Твоите именни и рождени дни предишни години преминаваха в благотворителни събития. Сега това е невъзможно - как ще празнуваш?

 

- Така беше и ще бъде винаги! Няма да сме вечно в пандемия, надявам се. Но и тя дори не ме спира да помагам, просто не е публично.  

 

- Какво ще си пожелаеш на този специален за теб ден?

 

- Пожелавам на всички и на себе си най-вече здраве, късмет и да бъдем една идея по-смирени. И винаги, когато почустваме емоциите, които искаме да изразим  към близките си, да го направим, защото утре може да е късно. Всеки има нужда да чуе думата: „Обичам те„ и да знае, че някой някъде мисли за него.