Back to top medicaltime.bg

„Моето бъдеще като инженер е в България!“ – безплатни онлайн семинари срещат кандидат-студенти с технически университети

Инициативата на бизнеса е в помощ на висшите учебни заведения 

Дигитална академия Хайкад стартира нова инициатива „Моето бъдеще като инженер е в България - популяризация на кандидатстудентска кампания 2020". Чрез нея предоставяме възможност на всички технически университети в България да представят своите специалности в рамките на кратки онлайн презентации, обяснява идеята Владимир Щерев, ръководител на Дигитална академия Хайкад към фирма Хайкад Инфотех, българският партньор на световния софтуерен лидер Дасо Системс /Dassault Systemes/.

Така българският бизнес иска да помогне на университетите в привличането на студенти, които да следват и работят в родината. Идеята е младите хора да разберат какви възможности за модерно инженерно обучение на световно ниво предлагат българските технически университети, без да е нужно да напускат България.

„Надяваме се информацията да бъде разпространена от повече медии, за да достигне до по-голяма аудитория от кандидат-студенти“, казва Щерев, самият той завършил наскоро българско висше учебно заведение и останал да работи тук.  

Той посочва, че включването в безплатните уебинари става само с един клик.

Първият семинар е на 22 май от 13:30 часа. В него ще бъде представен факултет „Техника и технологии" към Тракийския университет в Стара Загора. 

За регистрация:  https://tinyurl.com/y76srooc

В следващите седмици ще бъдат презентирани възможностите, които предлагат:

∙                      Технически университет - София, филиал Пловдив

∙                      Техническият университет - Габрово

∙                      Русенски университет „Ангел Кънчев"

∙                      Техническия университет – София

∙                      Университетът по хранителни технологии – Пловдив

∙                      Минно-геоложки университет „Св. Иван Рилски“ – София

∙                      Техническите специалности в Аграрния университет – Пловдив и др.

За контакти: vladimir.shterev@haycad-infotech.bg.

 

Информация за датите и часовете на информационните дигитални семинари с различните висши учебни заведения може да намерите в сайта на Хайкад Инфотех - www.haycad-infotech.bg.