Back to top medicaltime.bg

Хирон в звездната карта: познание за НЕНАУЧЕНИТЕ УРОЦИ НА КАРМАТАХирон в звездната карта ни дава информация за:

-мястото на слабост, на болест на физическото тяло според знака, съзвездието, дома, в който се намира.

-начините, по които можем да се излекуваме и кармичните причини затова.

-способността ни да се лекуваме, да лекуваме другите, лекарят в нас.

-информация за навиците, привичките и условията на живот.

-възможността да се променят привичките, навиците и условията на живот.

-мястото на кармичните ограничения според знака, съзвездието и дома, в който се намира.

-начина, по който ненаучението уроци на кармата да бъдат компенсирани и изучени по нов начин.

-мястото, където трябва да дадем, да се подчиним и да проявим търпение, според знака, съзвездието и дома, в който се намира.

-мястото, където можем да изпитваме най-голямата болка и да страдаме най-много.


Хирон се чувства най-нехармонично в знаците на кармата – Рак, Риби и Скорпион. Там той разкрива загуба, опасност от смърт, собствена или на близки хора, според дома, в който се намира, тежка болест, невъзможност за пълна реализация. Особено е тежък като въздействие в знака на Риби, защото там пребивава много дълго време и нанася големи щети. От друга страна, в този знак, той сочи, че или ставаш лекар или пациент, или помагаш на другите или самотата и  мизерията ще те последват. Важна е ролята на християнството, което символизира знака на Риби, за изкупуване на кармичните обстоятелства. Самият знак  показва липса на състрадание, безбожност, егоизъм и предателство към другите, проявени в предишен живот.

 

В знака на Скорпион Хирон е свързан директно с опасност от смърт. Той разкрива и неотложна необходимост да не се злоупотребява с пари, защото явно в предишен живот те са били използвани до носят смърт и разрушение. Това е предупрежедние и към хора, които са обвързани с медицинска или друга подобна професия, да не злоупротребят материално с това. Възможно е да имат и репродуктивни проблеми, чиято основа е на същия принцип. Това е силна позиция за лекари, химици, фармацевти и хирурзи, да свещеници и духовни учители.  

 

В знака на Рак Хирон обръща внимание на отношението към родителите и традицията. Той показва, че в предишен живот Родината и близките хора са били изоставени и пренебрегнати. Добре е в сегашния живот усилията да се насочат към отстояването на родовата памет, грижа за родителите и въобще за възрастните хора, отдаване на майчински грижи към близките и децата.

 

Хирон в земните знаци е символ на необходимост човек да бъде по-рационален, по-организиран и по-делови. Това са уроците на земен план, които действително са тежки и сложни. Много често това са хора, които печелят своите пари от медицински услуги, от управление на организации, които обслужват бита на хората; храненето, хигиената, облеклото. Много често обаче се злоупотребява в тези направления и парите и властта стават определящи.

 

Всъщност изпитанията на Хирон в Телец са изпитанията на парите, неправилното и нецелесъобразно изолзване на финансите, печеленето на пари за сметка понякога на здравето и дори живота на хората. При такова разположение на Хирон е добре част от парите да се благотворяват за хора, които имат проблеми.

Хирон в Дева се движи доста бързо и разкрива, че изпитанията тук са по-малко. Девата обикновено е по-подредена, по-организирана и не злоупотребява толкова със здравето си. Всъщност това е една много добра позиция за реализация като лекар, фармацевт, лечител, химик или биолог. В противен случай, ако човек не използва поне в семеен кръг своите възможности, той може да се превърне в хипохондрик и вечен пациент, в човек, който експерементира твърде много и опасно със своето здраве.

 

Хирон в знака на Козирог е също в много добра позиция за упражняване на професията на лекаря, на фармацевта, на биолога и химика. Той разкрива амбиция и решителност. Разбира се това, често е обусловено от предишни животи и действия, които са довели до злоупотреба с власт и са предизвикали страдания и лоши условия на живот на други хора. Затова всяка дейност, която е в сферата на управление на организации и места, които засягат бита, здравето, храната и хигиената на хората, са удачни уроци за развитие и духовен напредък.

 

Хирон във въздушните знаци е свързан с евентуални проблеми и изпитания, идващи от неправилния начин на комуникация и общуване в предишен живот. Затова тези хора трябва да научат нови способи на действия, които да доведат до по-добри взаимоотношения.

 

В знака на Близнаци Хирон показва заболявания, свързани с белите дробове, с алергични и инфекциозни проблеми. Това е в резултат на вътрешен конфликт, на трудно взаимодействие с близки хора, на неразбиране  дори на околния свят и вътрешна конфронтация. Те са раздвоени между физическия и духовния свят. Тези хора могат да бъдат духовни учители, ако решат да променят своя светоглед. Те трябва да пишат и да говорят за проблемите на другите, да бъдат психолози и преподаватели.

 

В знака на Везни Хирон привлича партньори и отношения с хора, които вероятно е наранил някога. Затова е добре да има съпричастие и повече доверие и обич към човека, с когото се живее, както и към всеки, които е съдружник, партньор или контрагент. Човек с тази позиция на планетата е добре да се научи да работи в група и с уважение към другите, както и да спазва закона. Често брачният партняор може да бъде човек, които лекува или се грижи за останалите, но същевременно в един момент ще има нужда да се погрижат и за него.  

 

В знака на Водолей Хирон е символ на приятели, които по една или друга причина сме наранили, изоставили или пренебрегнали. Хирон в тази позиция изисква необходимост от повече съпричастие и търпимост, към околните. В противен случай човек може да остане без приятели, защото  е твърде независим, нервен и раздразнителен. По същота причина при такова разположение на планетата се привличат за приятели хора, които са лекари, учители, хора на духа.  

 

Хирон в огнените знаци разкрива високомерие и желание да се доминира. Точно в това направление са и задачите, които трябва да усвои, да бъде по-смирен и отзивчив, дори когато управлява и е на високи обществени позиции.

 

Хирон в знака на Овен разкрива необходимост от жертвеност в живота. Това са хора, които трябва да пренебрегнат себе си, независимо че са упорити, властни и с лидерски качества. В предишен момент те са използвали властта си доста високомерно и егоистично. При такива позиции са възможни повече инциденти и конфликти. Тези хора са много добри лекари и хирурзи. 

 

Хирон в знака на Лъв е с изискването да бъде учител, добър родител, да ползва творческите си заложби и таланти в полза на обществото. Пребивавайки в този знак планетата предупреждава, че славата и егоизма  рано или късно провалят човека и той остава сам и унизен. При тази позиция са възможни и сериозни сърдечни проблеми.  

 

Хирон в знака на Стрелец показва злоупотреба с обучение, със знания, дори със закона, прекомерен егоизъм, арогантност и самомнение. Това са хора, живели с убеждението, че всичко им е позволено и късмета ги следва навсякъде. Сега обаче, в този  живот това вече не е така и е необходимо да има внимание при дълги пътувания, образователни процеси, отношения с чужденци. Често хората, с които се общува са хора, на които се дължи нещо. 

 

Силва Дончева

От: http://silvaantonydon.blog.bg