Back to top medicaltime.bg

СЛАВЯНСКИ ХОРОСКОП
СТРИБОГ /21 януари – 20 февруари/

Стрибог е един от главните славянски богове. Под негова власт са ветровете. Хората, родени под негово покровителство, са много избухливи и емоционални, те са като огън, който се раздухва, дори от лек полъх на вятъра. На хората на Стрибог им е по-трудно да се изразяват точно и ясно. Трудно им е да говорят директно за това, което мислят. Понякога са твърде религиозни. От друга страна, тези личности изпитват особено влечение към древните науки и артефакти. Те умеят, да се вглеждат в същността, да решават гатанки и да разгадават чуждите тайни.РОД /21 февруари – 20 март/

Род е създателят на всичко живо, прародител на всички славяни. Хората, родени под негова закрила, се отличават с добра интуиция и мистериозност. Те са отлични психолози и анализатори. Умеят да изпипват всичко и до най-дребният детайл. Почти е невъзможно да ги разберете или да им разгадаете характера. Видимо, представителите на този знак, са спокойни и невъзмутими, но от вътре са пламенни и страстни натури. В любовта те са невероятно нежни и чувствителни. Но, в никакъв случай, няма да просят внимание и съчувствие. Ще чакат, докато самият човек дойде при тях и им поднесе сърцето си. Няма по-верен и надежден съпруг от човек, роден под знака на Род.


 

ЯРИЛО /21 март – 20 април/

Ярило е Богът на плодородието и зачеването. Богът на пролетното Слънце. Хората, родени под негова егида, са особено привлекателни и очарователни. Тяхната жизнена енергия привлича хората към тях, като магнит. Това са романтични натури, които могат да превземат ума и сърцето на почти всеки човек от противоположния пол. Но любовта им не е постоянна. Те бързо се отегчават. Заради това постоянно се нуждаят трепети във връзката. По природа хората на Ярило са родени лидери и отлични водачи. Те са умни, енергични и весели. Те са „Душата“ на компанията. Но бъдете внимателни с тях, тъй като са избухливи. Истински огън!ЛАДА /21 април – 21 май/

 

Лада е богинята на красотата и любовта. Хората, които са родени под нейно покровителство, са много лоялни, чувствителни и нежни. Те са наивни и уязвими, защото обичат да живеят според определени правила. Техният вътрешен свят е необичайно богат. Хората на Лада се чувстват много добре, когато са сред природата. Разходка в гората или край реката, ги успокоява, хармонизира, зарежда ги с нови сили и положителна енергия. Личността, покровителствана от Лада, е истински и лоялен приятел, който по всяко време от денонощието ще се притече на помощ. Във връзката духовността и предаността са от съществена важност за нея.


ЛЕЛЯ /22 май – 2 юни/

 

 

Родените в периода на Богинята Леля, са непредсказуеми, дейни и сръчни. Понякога са прекалено раздразнителни и нетолерантни към другите. Но те винаги ще се притекат на помощ, ако възникне такава необходимост. Изключително точни! Леля е богинята на красотата, любовта и щастието. Тя винаги осигурява добра закрила за своите подопечни. Освен това, хората под този знак притежават уникален чар. Общуването с тях е приятно и интересно.


 

КОСТРОМА /3 юни – 12 юни/

 

Хората, родени под покровителството на Кострома, трябва да знаят, че са много-много талантливи. Това са носители на висока степен на интелигентност, които знаят как ясно и кратко да изразяват себе си. Те умеят да се радват на живота, силно любознателни и доста практични. Отличителна черта на тези хора, е общителността и дружелюбието, с които да надарени. Те бързо намират общ език с всеки човек, водейки най-интересните теми за разговор.


ДОДОЛА /13 юни – 21 юни/

Додола е Богинята на младостта. Тя е покровителка на младите жени и момичета. Личността, която е родена под нейна опека, се чувства винаги млада и изпълнена с енергия. Това важи за всички, независимо от възрастта и здравословното състояние. Друга отличителна черта, е че хората от този знак понякога стават лениви. Наивни като деца, поради което често злоупотребяват с добротата им. Те просто имат нужда от човек, който да ръководи действията им. Хората на Богинята Додола не знаят как да приемат живота сериозно, но пък за сметка на това са големи късметлии. Всичките им желания се изпълняват като с магия. Семейният живот на хората от този знак е напълно непредсказуем.


ВЕЛЕС /22 юни – 6 юли и 8 юли – 22 юли/

Велес е един от главните Богове в славянската митология. Това е богът на дивата природа и горите, той покровителства и разказвачите. Хората, родени под закрилата на Велес, са мъдри и консервативни. Те са страстни и романтични. С огромна лекота печелят симпатиите на всеки, който пожелаят. С Избраният партньор в живота се отнася много благоговейно и нежно. Това са истински мечтатели, които също толкова обичат да се гмуркат в дълбините на подсъзнанието. Тези личности почти нямат недостатъци.

 

КУПАЛО /7 юли/

Купало е свързан с лятното Слънцестоене. Това е един от най-важните дни в годината. В нощта на Купало хората пречистват душата и тялото си от отрицателните енергии. Родените по време под знака на това Божество, са тясно свързани с огъня, това е тяхната стихия. Те са мъдри и спокойни, ценят комфорта и тишината. Топлото лятно слънце може да ги развесели и да ги зареди с жизненост. Те са склонни да се потапят във вътрешния си свят, да анализират текущите събития. Истински философи. Това са невероятно любящи и чувствителни хора, които обаче, много лесно се нараняват.


ДАЖБОГ /23 юли – 23 август/

Дажбог е един от главните славянски Богове. Той е покровител на плодородието. Славяните смятат себе си за негови внуци. Дажбог дарява хората, родени през неговия период, със специални качества и способности. Хората от този знак са родени лидери. Те са трудолюбиви, упорити и леко нетърпеливи. Притежават висока интелигентност, физическа сила, гордост, щедрост, благородство и страст. В обществото те постигат висок статус. Много са лоялни към околните личности, но когато някой или нещо им се изпречи на пътя, се превръщат в истински тирани. Това са общителни хора, които обичат да бъдат център на вниманието.


МАЯ /24 август – 8 септември/

Мая е Богиня на природата и природните сили. Хората, родени под този знак, са естествени, скромни, чувствителни, постоянно се стремят към хармония и мир. Те са отлични семейни партньори, тъй като имат присъщо желание постоянно да поддържат комфорт и ред в къщата, да избягват кавги със своята сродна душа. Те са лоялни и грижовни. Обичат да са заети с нещо, дори и в почивен ден си намират работа. Хората на Мая имат много познати и приятели, тъй като са общителни и сладки. Струва си да се отбележи и способността им да се наслаждават на това, което имат и да бъдат доволни от живота при всякакви обстоятелства.


РОЖАНИЦА /9 септември – 11 септември/

Рожаница е Богинята на Съдбата и Живота. Хората, родени под нейната опека, са малко потайни и срамежливи. По своята си същност те са донякъде лениви, но ако работата им харесва, тогава се отдават на нея в пълната си сили, чак до степен на себеотрицание. Предпочитат да работят самостоятелна, отколкото в екип. Хората от този знак държат на своите думи и обещания. Те са способни на предана и силна любов, която дори може да прерасне до обсебване.


 
 

МАКОШ /12 септември – 27 септември/

Макош е Богинята на плодородието, тя покровителства всички жени на земята. Макош символизира женското начало. Хората, родени под нейния патронаж, възприемат живота донякъде философски, вярват в съдбата и неизбежността на събитията, предназначени за тях. Те са много сдържани и дисциплинирани, отнасят се много отговорно към всеки поет ангажимент, който трябва да се свърши. Личността Макош се вписва с голяма лекота в колективната работа. Често ценени като мъдри съветници. Но колкото и безкористно да работят, тези хора винаги знаят как да разграничат работата от личния си живот. Семейството е най-важното нещо в животът им. За тях може да се каже, че това е смисълът на съществуването им.


СВАРОГ /28 септември – 15 октомври/

Сварог е Богът на земния огън. Един от главните славянски Богове. Той покровителства периодът от време, през който се събира и сортира реколтата. Така че хората, родени под закрилата на Сварог, са големи привърженици на реда и яснотата. Те знаят как правилно да разходват парите и да спестяват добре. Те се отличават с отлично логическо мислене и способност за анализа. Хората от този знак могат да постигнат успех във всяка сфера на дейност. Те са невероятно талантливи и креативни. Тяхна отличителна черта е очарователната усмивка, която може да стопи и най-дебелите ледове.


МОРАНА /16 октомври – 1 ноември/

Морана е Богинята-инкарнация на смъртта. Тя се свързва със сезонната промяна на природата, която ще се възроди отново през пролетта. Хората, покровителствани от Морана, по природа имат силен характер. Те могат да покажат желязна воля и устойчивост във всяка ситуация. Природно имат афинитет към медицината. Тези хора стават отлични хирурзи, които могат да спасят много животи. В същото време хората на Морана са индивидуалисти, мислят повече за себе си и за собствената си изгода. Не изпитват нужда от любов и всеотдайност. Те имат сложен характер, който е много труден за разбиране.

 

СЕМАРГАЛ /2 ноември – 22 ноември

Хората, родени под егидата на Бог Семаргал, са много целенасочени. Те са самоуверени и ясно знаят към какво се стремят. По природа те са войнствени и силни. Семаргал дарява своите подопечни със способността да се справят отлично с всяка работа. Действията им са логични и рационални. Не бива да се пропуска, да се отбележи, че представителите на този знак притежават перфектен вкус.

ЗИМА /23 ноември – 30 ноември/

Според древните славяни всички сезони имали своята символика. Зимата е покровителка на хората, родени през студения сезон. На външен вид хората от този знак изглеждат студени и недостъпни, но отвътре са сладки, мили и искрени. Хората на зимата са много любознателни, постоянно се интересуват от всичко ново и непознато. Това са надарени личности, които се доверяват само на това, което са проверили лично. Те са доста принципни, със своите строги концепции за морал. Основните козове на хората от този знак са тяхната сдържаност и пълен самоконтрол.ВИРГОН /1 декември – 10 декември/

Виргон е Богинята на болестите и смъртта. Тя има красиво, но бледо лице и змии за коса. Хората, родени под нейният патронаж, обичат да живеят комфортно, с пари. Не са от най-работливите, за да печелят пари. Често техните доходи не им достигат. Търсят работа с много високи доходи. Хората на Виргон имат добре развито въображение, обичат независимостта, властта и свободата. Те постоянно се състезават с някого и са готови на всякакви трикове, за да спечелят битката. Техен съперник може да бъде всеки, независимо от произхода, възрастта, пола или поста, който заемат.


 

КИТОВРАС /11 декември – 23 декември/

Китоврас е митично същество, сравнявано с кентавър. Хората, родени под негово покровителство са много трудолюбиви. Времето, прекарано без работа, направо ги депресира. Те са истински работохолици. Родени за работа, както умствена, така и физическа. Между другото, те харесват повече физическия труд, въпреки че им действа уморително. Китоврасите се разбират добре с всички животни и малко по-трудно с хората. Най-добрата почивка за тях е пътуването. Това са честни, умни и справедливи личности.


ПЕРУН /24 декември – 20 януари/

Перун е славянският Бог на гръмотевиците и светкавиците. Той е покровител на воините и смелите сърца. Хората, родени в неговият период, създават у околните чувство на уважение и страхопочитание. Не ги интересува какво мислят другите за тяхната личност. Понякога са доста агресивни. Хората на Бог Перун могат да бъдат добри лидери, способни уверено да водят отбора към целта. Те са свикнали да получават това, което искат, без значение, дали е с интелигентност или сила.