Back to top medicaltime.bg

Психологически характеристики при хора с кръвна група “AB”

Мерилин Монро е била с тази кръвна групаНосители на кръвна група „AB“ са едва около 4% от населението по света. В някои етнически групи отсъства изобщо. Както се спомена и по-рано най-рядко срещаната кръвна група. Най-старите представители на „AB“ са население, живеещо предимно в отдалечени и пусти кътчета на Ирландия, Уелс и Шотландия.

Хората от „AB“ са известни с чувството си за прогнозиране и пророкуване. Няма ясни индикации дали, защото „AB“ кръвна група е често срещана при синовете на вятъра (циганите), но при тях се срещат най-много хора, занимаващи се с окултни практики – лечители, гадатели, гледачки, магьосници и даже шамани. Регистрирано е, че този вид „професии” се срещат при хора с „AB“ два пъти по-често, отколкото при такива от „А“ или „0“. „B” също са изявени в тази област, но при тях е предимно на база вярата в ирационалното, позволяваща им да открехнат вратичката на природните тайни.

В основата на същността и характера на „AB“ стоят интуицията и така нареченото „усещане” от парапсихолозите. При тях винаги чувствата вземат превес, въпреки че са разумни и пресметливи. Личностите „AB“ действат чрез и според тези си качества, а не с типичните на другите кръвни групи характеристики – за „А“ и „0“ са присъщи разумът и логиката преди всичко. „B“ са по средата на двата полюса – логика и интуиция.

Установено е, че значителна част от духовните и религиозните лидери са от кръвна група „AB” (много от телеевангелистите, разпространени особено в САЩ, са с тази кръвна група). В Европа много от религиозните реформатори, проповедниците с най-силно влияние, а и водачите на секти от всевъзможно естество, са също от „AB“.

Персоните „AB” са способни да се въодушевят и ентусиазират от романтични за тях образи и случки – примерно да се оженят за клошар само, защото са го видели да чете Балзак приседнал в парка, да заминат на далечно пътешествие за непозната страна с речников запас от 10 думи и 20 лв. в джоба, да напуснат успешна кариера само заради груб и безскрупулен шеф и т.н. Определено са импулсивни и често съжаляват след това за необмислените си и твърде спонтанни реакции.

Що се отнася до чисто практическите им способности, индивидите от „AB“ притежават незаменим талант за дипломация, връзки с обществеността, силно чувство за синтез, вродена дарба за шпионаж (поверителни мисии), виждат надалеч.

“АВ” са изключително чувствителни на тема справедливост и несправедливост. Те не понасят погазването на човешкото достойнство или стремежа на някои хора да променят други. “АВ” е от типа хора, които са готови да вземат оръжие, за да защитят свободата на някого.

Във всекидневието именно той ще се изкачи на върха, докато всички останали се страхуват, свиват или извъртат... Хората от “АВ” (и най-вече от Rh+, по-точно жените) не се интересуват от последствията на тяхното изразено недоволство. Когато всички замълчат, за да не се вдига шум, както се казва, той или тя ще проявят бурно неподчинение.

psihologicheski-harakteristiki-na-kravnite-grupi-ndash-kravna-grupa-ldquo-ab-rdquo

Обикновено хората от “АВ” са активни. Те не понасят мързела, бездействието, а още по-малко всякакви форми на рутина. Светът около тях трябва да се промени. Но да се промени за добро. Те са със самочувствието, че имат роля в тази еволюция.

Често са членове на асоциации, групировки или лобита – всякакви формации, които се смятат за призвани да движат живота.

Един “АВ” рядко остава в своя ъгъл. В него гъмжат идеи, критики и послания. Често се проявява като добрия ангел, за да наложи това, което смята за правилно.

Усърдният ентусиазъм, присъщ на хората от този тип, се проявява най-вече в хуманни акции, отколкото в личната му работа. “АВ” работят, за да осигурят своя и живота на ближния, за да не се чувстват на гърба на другите, най-общо казано – на гърба на обществото, но никога – за да забогатеят от това. 

И ето стигаме до щедростта на хората от тази кръвна група. Тя е огромна. “АВ” рядко мисли първо за себе си. Той се раздава. За да задоволи другите или просто да поправи някоя несправедливост, много често именно това става смисълът на неговия живот.

 “АВ” е Робин Худ – дълбоко е убеден, че е морално да вземеш от богатите, за да нахраниш бедните.

Тази липса на практичност в живота, не му пречи да бъде водач на хората, при условие обаче, че има до себе си един разумен “А”, който стяга кесията, и един практичен “0”, който да взема решенията.

Както е много внимателен към другите, “АВ” е също така загрижен и за себе си. Но не е егоист. Често е егоцентрик. Не понася да се навлиза в неговата територия и да се погазва личната му свобода.


“АВ” са много ревниви към независимостта си. Както не обичат да се навлиза в личните им територии, така и те зачитат чуждите. Ако престъпите това правило, могат да станат страшни. 

Хората от този тип общуват лесно, но им трябва дълго време, докато се доверят на някого. Когато го направят, то е завинаги.