Back to top medicaltime.bg

Пловдивчанка с рядко заболяване издаде книга за чудеса

Авторката подпомага каузата за борбата с наследствения ангиоедем 

С книгата си „Малки разкази за чудеса и изцеления” пловдивчанката Йорданка Петкова съчетава двете си „любови”: диагнозата на рядкото заболяване наследствен ангиоедем и Божиите чудеса, които се случват ежедневно, съобщава ВИП Комюникейшън.
20 процента от продажбата на всяка книга са за каузата на тази диагноза, категорична е авторката, която е председател на  Асоциация НАЕ (наследствен ангиоедем). 

 От детска възраст Йорданка Петкова  страда от много рядката  диагноза наследствен ангиоедем (НАЕ). С напредването  на възрастта осъзнава сериозността на болестта и нейният  живот се подчинява на „капризите й”.

В семейството  на Йорданка  потърпевши от болестта  са баба, леля , баща (които вече не са между живите) и единият от синовете й. Трудностите и болката, с които се сблъсква през всичките години я кара да се отдаде на каузата  за редките болести и най- вече  наследствения ангиоедем. Преди  единадесет години заедно със пациенти и приятели основават Асоциация НАЕ и повеждат битка със системата. Успяват,  въпреки скъпоструващата терапия, да  убедят Министерството на здравеопазването и касата за сериозността на тази диагноза и високия й процент смъртност.  До ден днешен не спират да се занимават с информираността на обществото и да се справят с препятствията и трудностите, които се изпречват пред болните.

Йорданка посвещава живота си в полза  не само на хората с редки диагнози. Освен, че оглавява Асоциация НАЕ (наследствен ангиоедем), тя е и координатор на Националния алианс на хората с редки болести (НАХРБ) и представител на Конфедерация  защита на  здравето (КЗЗ).

От няколко години  приема за себе си и още една кауза: да  събира и издава истински истории за чудеса, изцеления и мистики. Самата тя твърди, че не  е писател, но странните случки, с които се сблъсква и чува,, я провокират към тази нейна идея.

С книгата си „Малки разкази за чудеса и изцеления” съчетава двете си „любови”: диагнозата наследствен ангиоедем и Божиите чудеса, като двайсет процента от продажбата на всяка книга са за каузата на тази диагноза.

(можете да поръчате книгата  на тел. 0878 518267) 
 
Откъс от книгата: Разказ Свети Харалампий

 

Много научни изследвания са направени за човешкото дълголетие, много спорове и догадки поражда то, но ето какво беше най-важното според столетницата баба Пенка.

Старицата навърши 100 години и няколко месеца и след това се пресели на оня свят. Твърдеше, че свети Харалампий е изцелил очите ѝ. Спазваше всички пости, благославяше храната на трапезата си и неизменно започваше деня си с молитва. Прекрачеше ли някой прага на дома ѝ, трябваше задължително да прочете житието на светията, а когато си тръгваше, му изпяваше:

 

„Богородице Дево, радвай се! Благодатна Марие, Господ е с Тебе! Благословена си Ти между жените и благословен е плодът на Твоята утроба, Защото си родила Спасителя на нашите души!“.

              А колко истинска и мъдра беше баба Пенка! Тя бе разбрала тайната на дългия живот – доброта, благословия и благодарност!

из "Малки разкази за чудеса и изцеления"