Back to top medicaltime.bg

Пет мита за фригидните жени! 

Оказва се, че много мъже смятат или по-скоро си въобразяват, че голям процент от жените за фригидни. Някои от тях са останали с впечатление, че именно фригидните жени „ловуват” и търсят мъже в социалните мрежи; дебнат ги в баровете; настоятелно ги канят на гости, а след това лежат като труп с ледено изражение на лицето и броят плочките на тавана. Някои мъже са стигнали дотам да обявят 30, 50, дори 90 % от жените за фригидни.

 

Но каква е истината?

 

Мит първи. Повечето жени са фригидни. Ако вашата нова приятека не изпитва удоволствие от секса, а за оргазъм въобще да не говорим, вие сте сигурен, че за това е виновна природата, която я е направила такава студена и безчувствена. Е, нека тя да се срамува, вие нямате вина. Но пък от нея става добра съпруга, няма да ви изневерява. Така си мислят някои мъже.

 

Истината. Според различни оценки на сексолозите, фригидните жени са всичко на всичко 3 до 7 %. В този списък влизат и тези жени, които са изгубили интерес към секса в резултат на насилие. Или заради употреба на определени лекарства, както и заради  ендокринни проблеми. Но голяма част от тези случаи могат да бъдат коригирани при назначаване на медицински препарати и адекватна психотерапия. Също така тук влизат и асексуалните жени, които никога не са имали партньори. Така че, скъпи мъже, вероятността да се сблъскате с фригидна жена в обикновения живот, извинете, е не повече от 1:100... Сигурни ли сте, че именно такава жена сте срещнали?

 

Мит втори. Ако жената не изпитва оргазъм, тя е фригидна. Една дама може да проявява жив интерес към креватните изпълнения, да изпитва удоволствие от ласките, да се възбужда и въобще да се усеща страхотно и да оценява този процес позитивно. Но мъжът не приема такова поведение, той иска да види и да оцени същински оргазъм...

 

Истината. Все пак нека се разберем и да се ориентираме с понятията. Фригидност – това не е само липса на оргазъм у жената. Фригидност означава пълна сексуална „студенина”, т.е., тя няма никакво влечение и желание, тя не изпитва приятни усещания по време на половия акт. Т.е., ако една жена „желае” мъжа, ако тя се наслаждава на секса, тя не е фригидна. А липсата на оргазъм – това е съвсем друг проблем.

 

Мит трети. Ако жената не изпитва вагинален оргазъм, тя е фригидна. От тази заблуда възниква въпросат: нужен ли е член въобще в такава ситуация? Жената може да си доставя удоволствие без да прибягва до неговите услуги. Пък и те обикновено мастурбират с пръстите, без да използват морков или краставица, както пишат в старите смешни анекдоти. Незнайно защо много мъже се заблуждават, че оргазмът по някакъв начин е свързан с извършване на механични движения? 

 

Истината. Повечето дами изпитват оргазъм при стимулация на клитора, а не при напъхване на дълги предмети във влагалището. Уважаеми заблудени мъже, запомнете това, то вече е като аксиома и престанете да измъчвате нещастните жени. Най-добре е вместо това, да подобрите техниката на оралния секс и мануалната стимулация. Запомнете: сексът, това не е мястото, където членът заема основно място.

 

Мит четвърти. Ако жената не крещи като в някой стар порнографски  немски филм, който съм гледал тайно в детството си, значи тя е фригидна.

 

Истината. Далеч не всички жени по време на оргазъм издават гръмки, разбуждащи съседите звуци. Повечето от жените са къде по-сдържани от порноактрисите. Те могат да хриптят, да сумтят, тихичко да изохкват или въобще да затихнат, като мишлета, ако така им е по-хубаво. Така че ви препоръчваме да се абстрахирате от порнографските продукции и да не изисквате от дамите звукови спецефекти. Така и вие ще сте спокойни, и нейните нерви ще се запазят.

 

Мит пети. Ако все пак тя не получи оргазъм, непременно трябва да достигнем до него. Колко ли нещастници са пострадали от това странно и упорито мъжко убеждение.

 

Истината. Не желаейки и страхувайки се това да не се припише на собственото му несъвърщенство, мъжът буквално изтръгва наслада от партньорката си. Нещастната жена отначало се опитва да избяга, след това го умолява да престане, а накрая е принудена така да имитира изискваната от мъжа реакция, само и само той да я остави на мира. Обикновено такива индивиди много бързо попадат в черните списъци на повечето жени и продължават да се упражняват вече върху жриците на любовта, навявайки им вледеняващ ужас и тъга. Така че, джентълмени, не се престаравайте излишно. В тези неща винаги е по-добре малко, отколкото прекалено и излишно. Малък оргазъм е по-добре, откокото прекалено голям, бързо е по-добре, отколкото часове наред, а никакъв оргазъм е по-добре, отколкото изтръгнат насила.

 

Как мислите, защо проблемът с женската фригидност, който в крайна сметка се среща крайно рядко, в последно време е толкова преувеличен?