Back to top medicaltime.bg

Петя Цонева представя в Пловдив, Хасково и Кърджали „Люлката на живота“

Поетесата е носителка на много национални литературни награди, между които са Априловската награда, Славейковата награда и награди на имената на Добромир Тонев, Ивайло Балабанов, Дамян Дамянов, Дора Г



 

Средствата от продажбата на книгата ще послужат за издаване на сборник на английски език на големия български поет Ивайло Балабанов

В месеца на българската просвета и култура голямата българска поетеса, за която не се шуми много, но има хиляди фенове, ще представи сборника си „Люлката на живота“ в три знакови града в Южна България – Пловдив, Хасково и  Кърджали. Книгата съдържа едни от най-вълнуващите произведения на младата авторка, която е доцент по английска литература и преподавател във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“. Издала е шест стихосбирки. Носителка е на много национални литературни награди, между които са Априловската награда, Славейковата награда и награди на имената на Дамян Дамянов,  Добромир Тонев,  Дора Габе, Ивайло Балабанов, Йордан Кръчмаров и други поети.

Поетичната книга на Петя Цонева, излезе миналата година с финансовата подкрепа на община Ивайловград, а средства от продажбата й сега ще послужат за издаване на сборник на английски език на големия български поет Ивайло Балабанов. На 15 май в Пловдив, в читалище „Възраждане“, в 18:00 ч., ще бъде второто представяне на „Люлката на живота“, след премиерата й миналата година в Хухла, селото на Ивайло Балабанов, когато Петя Цонева спечели приза „Почетен селянин на „Мистериите на Хухла 2023“. На 16 май в 17.30 ч. „Люлката на живота“ ще има своята първа среща с читателите си в Хасково в Регионалната библиотека „Христо Смирненски“,  а на  17 май „Люлката“ ще се залюлее и в Кърджали в читалище „Обединение“ - в 17.30 ч., където възторжените й почитатели я очакват с нетърпение.

Стихосбирката, дело на Издателска къща „Родопи“ – Кърджали, е брилятно издание, не само заради ювелирните стихове на Петя, а и заради майсторското оформление от големия български художник Владимир Чукич, известен по света и у нас. Авторът на предговора на стихосбирката е поетът Бойко Ламбовски – корифей и в литературата, и в журналистиката.

Заповядайте:

15 май. Пловдив. Читалище „Възраждане“ (Старият град, ул.“Стоян Чалъков“ 1), в 18:00 ч.

16 май. Хасково. Регионална библиотека „Христо Смирненски“, в 17.30 ч.

17 май. Кърджали. Читалище „Обединение – 1913“  в 17.30 ч.