Back to top medicaltime.bg

ОТ ГЛЕДНА ТОЧКА НА ЕЗОТЕРИКАТА, KOTKИTE ЗАЩИТАВАТ СТОПАНИТЕ СИ - ОТ ЗЛИ СИЛИ
От много стари времена хоратаприписвали на котките магически способности, очистване на аурата, лечение, предпазване от нещастия и др. Действително котката пази много магически тайни.
Аурата на котката е много голяма. Тя обхваща не само един от членовете на семейството, а цялото семейство, дома и територията, която котката смята за своя.
Когато котката спи до вас, това означава, че тя не само иска внимание и ласки, но нейното поведение често е продиктувано от магически причини.
Първата причина, по която котките спят до човека, е, че те споделят своята енергия и подобряват настроението му. Котката много точно улавя всякакви промени в настроението на стопанина си; тя умее да съпреживява и винаги е до човека, когато изпитва мъка, умора или има лошо разположение на духа. Настанявайки се в ръцете или в краката, котката помага на човек да се спаси от напрежението и стреса, от апатията и тежките мисли.
Втората причина, поради която котките спят близо до човека, е, че те попиват негатива и очистват аурата му. Според народни поверия, котката усеща негатива, поема го и го преработва в позитивна енергия. Затова, ако сте имали тежък ден и силни емоционални преживявания и котката се умилква около вас, не я прогонвайте. Тя се опитва да поеме негатива върху себе си, защото всички котки са парапсихолози и носители на духовна енергия. Спейки на човека или до него, котката изтегля от него цялата отрицателна енергия и го зарежда с положителна.
Третата причина, по която котките спят до стопанина си, е, че го лекуват. Научно е доказано, че те не само го лекуват, но могат и да го излекуват. След като котката споделя с човека позитивната си енергия, това означава, че тя може и да лекува. Ако вкъщи има болен, пухкавелката веднага ще го почувства и през цялото време ще бъде до него. Котките облекчават състоянието на пациентите и лягат точно на болното място. Те копират болката и премахват напрежението в болната област.
Четвъртата причина за това, че котката спи близо или на човека, е, че тя го пази от странични същности. В различни култури са се запазили вярвания, че котките не само виждат страничните светове, но и защитават хората от зли сили, когато се намират близо до тях. Те пъдят нечистите сили, дошли от света на духовете. Съществува мнението, че котките могат да се договорят с духовете, помагайки на стопаните си да си изградят уютен бит.
Петата причина за това, защо котките спят близо до човека, е че те пазят стопаните си от завистливи и зли хора. Ако котката ляга на коленете на вашите гости, това означава, че се старае да сдържи негатива им. Така домашният любимец пресича енергийната атака. Ако открият вкъщи недобър човек, котките ще предприемат мерки да потушат неговата енергетика. Лежейки на ръцете, котката парира недобрите намерения.
И последната, шеста, причина – защо котките спят до стопаните си, е, че предсказват бъдещето. Отдавна учени са забелязали, че действително котките предсказват бъдещи събития. Има случаи, когато са предупреждавали стопаните си за опасности. Предчувствайки бременността на стопанката си, котката се разполага на корема й, вземайки под защита детето й.
Котките правят живота ни по-добър. Те винаги подобряват настроението ни, споделят самотата ни, лекуват болестите ни, зареждат ни с положителна енергия, затова да не се учудваме, когато нашият пухкав любимец не иска да се раздели с нас и през нощта.