Back to top medicaltime.bg

МАСТУРБАЦИЯТА - ТЪРСЕНЕ НА СОБСТВЕНИТЕ ЕРОГЕННИ ЗОНИ 

Сексуалният потенциал – това не е някаква най-обикновена  свобода на действията и мислите по време на секс. Жената често изпитва чувство на срам и скованост в леглото. И това й пречи да бъде истинска, да реализира своите фантазии и да изживее  именно този секс, който й е нужен.

 

Как да станете по-уверени в леглото?

 

Първо. Изберете правилния партньор.

 

Вгледайте се в мъжа до себе си. Какво чувствате, когато той ви целува? Когато ви прегръща и пуска ръце надолу, под кръста, какви усещаният възникват в тялото ви? Мъжът до вас трябва да възбужда, нужно е и вие да го желаете. Не е задължително той да притежава супер тяло или неотразима външност. Достатъчно е да ви възбужда, достатъчно е да го желаете. В леглото с вашия мъж трябва да се чувствате комфортно на ниво разбирателство. Подходящият партньор - това не значи, че е този, който идеално знае какво вие искате в леглото и винаги всичко да отгатва и прави сам. „Вашият” партньор - това е мъжът, с който не се притеснявате да поговорите за секса, да му признаете какво ви тревожи, да му разкриете своите желания. А сега си отговорете – мъжът до вас такъв ли е?

 

Второ. Премахнете потискащите фактори.

 

Много често комплексите не само пречат, те са в състояние да измъчат жената. Затова много момичета и жени, вече в леглото, се покриват с одеяло, изключват светлината и тихичко „очакват” процеса. Скъпи дами, не забравяйте, че този мъж е с вас, защото ви желае. Той е възбуден. Нима това не е най-голямото доказателство за вашата привлекателност? Да, точно това е! Затова, изхвърлете одеялото, правете секс и през деня, вечер светвайте лампите! Стенете и викайте толкова високо, колкото желае тялото ви! И, разбира се, бъдете открити и откровени в позите!

 

Малко информация за позите: „Камасутра” илюстрира десетки различни пози. Вярно е, че половината от тях подхождат на хора с добра гъвкавост и издържливост. Т.е., не са за всеки, затова в обикновения живот не трябва да издевателстваме над себе си. Достатъчни са 2-3 сексуални пози, за да получите удовлетворение. Но има една важна бележка относно казаното. Да предположим, че обичате „мисионерската” поза. Тогава експериментирайте с нейните вариации: сложете възглавничка под ханша, това ще осигури дълбоко проникване; повдигнете краката към гърдите, така мъжът ще може да проникне по-дълбоко; съберете краката заедно, този вариант е добър за мъжете с голям пенис, проникването няма да е толкова дълбоко, освен това допълнително ще окаже въздействие на клитора.

 

Трето.  Отделяйте време в този живот и за себе си.

 

Два-три пъти секс в седмицата е достатъчно за повечето двойки, за да се почувстват удовлетворени. На някого са нужни повече, на други – по-малко. Но статистиката горе-долу е такава. Затова се постарайте малко повече за своите интимни моменти: оставете децата при баба си или при гледачката; изключете телефоните и таблетите; забравете за задълженията си. Дайте си почивка и не мислете за житейските проблеми и планове за вечеря. Запомнете: сексът – това е разновидност на медитацията, затова изцяло се отдайте на този процес.

 

Четвърто. Мастурбацията – това е важно.

 

Мастурбацията – това е търсене на собствените ерогенни зони и разкриване на вашия вътрешен потенциал. Никога досега жената не е отривала и разкривала своите истински желания така, както по време на мастурбация. Както е казал един известен персонаж: „Всички мастурбират!” И това е истина. Не се стеснявайте, бъдете по-уверени. Мастурбацията снема сексуалното напрежение, пренастройва мислите в главата и отваря врати за такива желания, за които дори не сте и подозирали! Ето сега вече, след мастурбацията, вие знаете къде и как обичате да ви докосват. Затова се подгответе да кажете и покажете всичко това и на мъжа си.