Back to top medicaltime.bg

Какво ни очаква през 2019 - годината на Жълтата Дървена Свиня? 

2019 е година на Жълтата Дървена Свиня, която твърдо стои на четирите си крака.

 

  • Природа – „ин”, женска;
  • Стихия на годината – земя;
  • Цвят – жълт (женската природа „ин” дава светложълт или лимонов оттенък);
  • Животното по източния календар е Глиган, женски пол – Свиня;
  • Негативни месеци – септември и октомври;
  • Благоприятни месеци – март и ноември;
  • Затъмнения: 6 и 21 януари, 2 и 17 юли, 26 декември.

2019 е философска за много знаци от Зодиака. Свинята (Глиганът) е последно животно от 12-е. С нея се затваря Кръга, с нея завършва период от живота.


БЕЗПЛАТЕН ПРАВЕН СЪВЕТ В ОБЛАСТТА НА ЗДРАВЕТО

 

В края на периода все още няма сила за ново, но се появява желание, започва да се очертава новият цикъл (по източния календар той ще е от 2020 до 2032 г.).

Ето защо да не бързаме в 2019 г., по седем пъти да мерим преди да решим. С чиста съвест да оставяме за утре това, което не ни се иска днес. Бързането през 2019 е противопоказано.


Каква е годината на Свинята?

Жълтата Свиня е много търпелива, спокойна и разсъдлива. Тя е в постоянно търсене на нови впечатления. Ще бъдем в тон с нейната енергетика, ако се откажем от прекомерната ангажираност, от прекалено усиления труд, от тичането по много ангажименти и освободим време за себе си и за близките. Свинята ще покровителства почивките, туризма, пътуванията – близки и далечни, и ще ги изпълни с приятни преживявания.

 


В семеен план 2019 г. е много продуктивна. Ще се събират любовни двойки, ще се регистрират бракове, ще се възстановяват по-рано разпаднали се семейства. Свинята винаги се стреми към съзидание.

Връзките между роднини и приятели ще се укрепят, всеки ще направи десетки добри запознанства.  Битовите конфликти ще изглеждат дребни и ненужни. Обидите по-лесно ще се забравят, а на преден план ще излиза любовта и доброто чувство, уважението към другия човек.

 

За жалост не така прекрасна е прогнозата относно здравето. Стресът от предходните периоди ще даде своите плодове. Силно ще реагират по-възрастните хора, които не се адаптират към бързите промени на живота.

Рецептата на Свинята е: отдих, избягване на стресови ситуации и самоусъвършенстване.

Роден в година на Свинята

Родените в година на Свиня (Глиган) се отличават с прагматизъм и висок интелект. Спокойно им поверете и най-сложната задача, без да се тревожите за качеството на изпълнението.

Представителите на знака са изпълнителни до пунктуалност и крайно отговорни. Те не търпят безотговорност от страна на другите. Ако Свинята срещне личност с аморфни морални принципи, не след дълго пътищата им ще се разделят.


Свиня звучи грубо, но ето за това мило същество говорим

Родените под знака на Свинята са много много доверчиви. Нерядко те стават жертва на манипулации и лъжи, защото с готовност приемат думите на отсрещния за чисти и верни. Затова трябва да бъдат двойно по-внимателни в деловите отношения и да се пазят. Точно в бизнеса и работата Свинята става чест прицел на измами и вреди или най-малкото й стоварват чужди задължения.

От друга страна добродушната Свиня е чудесен приятел. Тя никога не би заплела интриги против околните, нито би излъгала за своя изгода. Това са истински предани хора, чието приятелство е безценно. Те няма да ни изоставят в беда и винаги помагат, каквото и да им струва.

Нерядко откритото сърце на Свинята й играе лоша шега и я въвежда в нелицеприятни ситуации. Но от това тя излиза само по-здрава и по-вярна на себе си и своята чиста същност. 

В семейния живот Свинята се чувства необичайно комфортно. Тя поддържа партньора си и в най-безумното начинание.  Не жали сили, нито пари. В замяна иска само искрена любов и честност.

На родените под знака се препоръчва да внимават двойно и тройно при избора на партньор и близко обкръжение.  Ако сгрешат и се доверят на неправилните хора, ще отнесат от връзката дълбока душевна рана.

На кого му върви през 2019?

Жълтата Свиня със земна сила ще привлече изменения, които ще докоснат абсолютно всеки. На едни ще им провърви, на други – не.

Според анализаторите, едва няколко знака ще съумеят да оседлаят успеха под покровителството на Свинята.

Но истината е, че за всеки знак има запазена територия на успех. Ако насочим усилията си в правилната посока, а в неблагоприятната си наложим да чакаме, ще оползотворим енергията на Свинята и тя ще ни даде само ползи.Свиня и Змия – късметлии на годинатаКитайски хороскоп: Година на Свинята 2019, 2031, 2043, 2055

Очаквано, най-благоприятен ще е периодът за родените под знака на Свиня/ Глиган. Свинята ще се потопи в благоприятна атмосфера през собствената си 2019 г. Само трябва да бъде вярна на себе си и да не изневерява на своята енергетика. Тогава всяка инициатива ще бъде успешна, всяка промяна – за добро.

Паричният поток ще тече към Свинята, ще се отварят нови финансови възможности (не случайно по цял свят се правят спестовни касички с образа на прасенце). Свинята е символ на паричното благополучие и на правилните финансови вложения. През новата година вс. знаци ще изпитат  това й качество в някаква степен, а най-много – самата Свиня.

Особено плодотворна ще бъде 2019 г. за земеделци, животновъди и производители.Китайски хороскоп: Година на Свинята 2019, 2031, 2043, 2055Змията ще има успех, ако отхвърли старите окови и възприеме нови ценности. Ще има потребност от нови стимули във всички сфери – любов, работа, финанси, учение. Ако сте домакинствали 10 години, започнете частен бизнес. Ако сте тичали по задачи, останете си у дома. Направете внезапна промяна, влезте в нова среда.

2019 г. е благосклонна към Змиите. Очакват ви положителни емоции, съществено увеличаване на доходите, шансове на съдбата, щедри възнаграждения. Без преувеличение: Змията е от най-щастливите знаци на 2019 г.

Тигър и Заек – силни в любовтаКитайски хороскоп: Година на Свинята 2019, 2031, 2043, 2055

Тигрите ще открият свои неподозирани качества и ще почувстват сила да станат лидери и да поведат след себе си други хора. В годината на Жълтата Свиня за мнозина се появяват удачни възможности да зарежат неудовлетворителната си работа и да се заемат с частен бизнес. В професионалната сфера ви очаква умерен успех.

Големият късмет на Тигрите е в любовта. През 2019 г. те интуитивно ще изберат правилен партньор – съмишленик и приятел, стабилна подкрепа..Китайски хороскоп: Година на Свинята 2019, 2031, 2043, 2055

2019 г. е доста плодотворна в любовните отношения на Заека. Самотните представители на знака ще си намерят половинките, а семейните ги чака бебе или покупка на собствено жилище. А защо не и двете!

 

Предупреждение към Заека: единственото отрицателно в 2019 г. е рискът рязко да напълнеете и да развалите фигурата си. Астролозите ви съветват да се движите и да се храните по-качествено. Така Заекът получава година, която да посвети на здравето и формата си. На здравословния стил на живот. Непременно трябва да спортува и да се храни добре.

В работата се налага усвояването на нова дейност. В някои месеци финансите му ще са зле, докато той тича до припадък, за да обслужи всички клиенти. Година на спорта и рекордите!Плъх и Овца – време за себе си

Родените в годините на Плъха и на Овцата ще преживеят спокойна, ленива година.Китайски хороскоп: Година на Свинята 2019, 2031, 2043, 2055

Родените под знака на Плъх нека не градят големи планове, да не планират кардинални промени. Свинята ви подканя за ленива година. 2019 г. може да бъде за вас много благоприятно и комфортно време, ако се съобразите с предупрежденията и я карате „леко и меко”. Съдбата ще ви осигури с достатъчно приходи и с умерен успех в бизнеса и финансите.

И обратното – ако Плъхът се напъва, успехът ще се изплъзва между пръстите му. Той постоянно ще се усеща не на мястото си. Колкото и сили да отдава на работата, няма да получава заслуженото в замяна. В средата на годината ще се обезсили и обезсърчи.

Но дори и да стане така, не се безпокойте. Безвъзмездният труд ще ви се върне в бъдеще. Плъхът започва да трупа запаси за 2020 г., когато го очакват по-добри времена.Китайски хороскоп: Година на Свинята 2019, 2031, 2043, 2055

Овцата има потребност от време да се възстанови, да привлече енергия и да придобие жизнен дух. Да повдигне настроението си.  Дава й се през 2019 г. да получи прилив на жизнена енергия и сили, ако се насочи към правилния „двигател” – общуването с близки и чрез приемането на поддръжка от околните.

В деловите работи и в домашните дела Овцата ще се справя добре. Всичко ще се подрежда сякаш само, ако тя не влага прекалено усилия и натиск. Пристъпите на униние ще ви покажат, че сте минали границата и трябва да починете.

Предупреждение за Овцата: месеците април и октомври са негативни за вас. Те привличат  вирусни болести, освен ако не се заемете отрано с имунната си защита.


Куче и Бик – благоприятни промениКитайски хороскоп: Година на Свинята 2019, 2031, 2043, 2055

Роденият в енергията на Кучето през 2019 г. получава шанс за развитие в кариерата и в личния живот, ако отдели време за себеразвитие и за изграждане на самостоятелност. На Кучето се препоръчва да бъде настойчиво и уверено. Тези му качества ще му позволят да постига целите си без големи усилия, като среща само трудности, каквито има способността да преодолява.

Предупреждение към Кучето: постоянно да държи под око опасностите и недоброжелателите. То е склонно да допуска непознати хора, които могат да му навредят.

На Кучето и на Бика ще им върви във финансов план. Някои представители ще направят значима стъпка по кариерната стълбица, други ще видят нови перспективи, трети ще открият допълнителни финансови източници.Китайски хороскоп: Година на Свинята 2019, 2031, 2043, 2055Бикът си е заработил благоприятни промени в професионалната сфера и сега Съдбата ще му ги поднесе. Препоръчва му се в 2019 г. да обръща внимание на своето състояние и здраве, своевременно да си почива, повече да пътешества и да отделя време за семейството. Нали и Свинята обича почивките, ще бъдете с нея в синхрон.

 

Бикът ще увеличава границите на владенията си. Ще побеждава в творчески конкурси. Ще има успех в семейния бизнес и всякакви общи с близки хора дела.

Предупреждение за Бика: увлечен в работа и бизнес, той може да пренебрегне партньора или децата си и да стане причина за обтягане на отношенията.Дракон и Кон – възходи и падения

Всичките намерения на Дракона и Коня – дали в професионален план или в личния живот, непременно ще се осъществяват. Брак, деца, кариера, успех, поддръжка, хоби, свободно време – всичко ще е подредено.Китайски хороскоп: Година на Свинята 2019, 2031, 2043, 2055

Драконът ще премине през възходи и падения. Но той сам си опъва нервите понякога, за да си опресни сетивата.

2019 г. за Дракона не е удачна в любовен план. Главното е да избягвате конфликти и да отделяте време на нервите си. Обикновено сте взривоопасни.

Предупреждение за Дракона: главен проблем ви е здравето. Не се вълнувайте, не се морете, не се тормозете с диети или прекомерни тренировки. Температурата ще ви подава сигнал за преумора и за нужда да си полежите.
Китайски хороскоп: Година на Свинята 2019, 2031, 2043, 2055


Представителите на знака Кон ще бъдат не по-малко късметлии през 2019 г. Звездите ви осигуряват добра финансова подкрепа. Може да използвате средствата, за да придобиете недвижимо имущество, да купите акции или производствена дейност.

Предупреждение към Коня: не влизайте в авантюри с пари, не играйте в казино. Има риск да загубите. 2019 г. ви е за увеличаване на капитала, а не за бързи и рискови печалби.

Като цяло Конят си е заслужил да преживее една необичайно безгрижна година. Ако сте работохолик – лошо. 2019 г. ви се дава, за да се пуснете по вятъра и да се отдадете на радостта – не от глупост, а от мъдрост. Тази година ви е за удоволствия.

Не си отказвайте големи покупки, пътешествия, хубава храна. Платили сте си с много труд през изминалите 11 години.

Петел и Маймуна – предизвикателства

Годината на Свинята носи на тези два знака възможности за промени във всякакви области.  Дали те ще бъдат безоблачни или ще провокират прегряване – това зависи от самия човек и неговия подход към събитията. Със сигурност годината щедари нови емоции, но и трудности – катализатори.


.Китайски хороскоп: Година на Свинята 2019, 2031, 2043, 2055Маймуната ще има преобладаващо щедра, благоприятна година. Успех на всякакви фронтове и победи с минимум усилия. Спокойствие и радост. Емоции в семейния живот, попълване на приятелския кръг, повишение на работа, увеличаване на доходите, емоционален отдих и нови увлечения.

Свинята ще помогне на Маймуната да си реши финансовите проблеми, ако тя е склонна да внася баланс, да отдъхва и да общува с приятели. Ако приема трудностите и промените като предизвикателства, а не като лош късмет.

Предупреждение за Маймуната: да спре да се безпокои за здравето на децата си. Те вече са големи, самостоятелни личности.

От една страна Петелът и Маймуната ще получават любов и ще се радват на желязно здраве. Но от друга страна ще се сблъскат с предателства. Очаквайте неочакваното – в най-невероятния момент, от най-близък човек.Китайски хороскоп: Година на Свинята 2019, 2031, 2043, 2055За Петела 2019 г. ще е по-малко безоблачна, отколкото е за Маймуната. Трудностите ще бъдат смекчени или заобиколени, ако Петелът отначало се сдружи със Свинята.

През 2019 г. Жълтата Свиня ще ви учи, че не може само да се работи, каквато и да е целта, каквито и да са оправданията. Трябва да се отдъхва, да се приемат удоволствията, да се общува с приятели,  да се пътува.

Излежавайте се в леглото сутрин и няма да бъдете наказани за това. Обратното – Свинята ще ви възнагради. Това е подходът, осигуряващ максимално удачна 2019 г.

И така, Петелът ще уравновесява любовта и бизнеса, ще се учи да разпределя времето си и най-важното: ще се учи да почива. Ако не – на супа!

Предупреждение за Петела: през 2019 г. вашите проблеми имат географско решение – преместете се и несгодите ще се изпарят. Сменете офиса, избягайте на почивка, идете на гости. Щом усетите стягане – бягайте!
Какво да чакаме в областта на здравето?


Сериозно: през годината на Свинята всички ще се нуждаем повече от физически упражнения!

Принципно Свинята се радва на отлично здраве цял живот. Ако има утвърждаващ жизнеността и здравето стил на живот, тя се разминава с всякакви болести.

Предизвикателство за Свинята са честите срещи с приятели и участието в обществени събития. Тогава тя е провокирана да преяде или да злоупотреби с питиетата и цигарите. Това може да я въведе в доста неприятности.

В годината на Свинята ще уравновесяваме угощенията с моменти на правилно хранене, за да останем във форма. Добре е да засилим физическите упражнения, разходките, туризма, досегът с природата.

Хубавата новина е, че Свинята малко зависи от чуждото мнение. Затова през нейната година ще сме по-защитени от тревоги и стрес.

При повишено натоварване на работа Свинята знае как да възстановява силите си – със сън!


Какво ни очаква в любовта?


Свинята принципно се посвещава на сериозните отношения, затова през 2019 г. е по-лесно да създаваме хубави устойчиви връзки, да включваме брак или да поправяме по-рано разрушени отношения.

Свинята умее да хармонизира отношенията. Затова няма да ни трябват прекалени усилия, за да се сближаваме през нейната година. Взаимоотношенията ни ще бъдат искрени, честни и приятелски.

Свинята ясно вижда ценното и не се безпокои напразно. Тя цени приятелството и човека и не предава близките си. В нейната година ще създаваме чудесни отношения, стойностни, дълбоки и качествени.

В любовта Свинята е ласкава и чувствена. Вярна и предана, тя бърза да предложи всичко най-добро от себе си, само щом намери своя партньор.

Проблеми в любовта и отношенията могат да възникнат само при липсата на взаимно разбиране, при нарушаване на баланса.

Ако сме искрени и се грижим за партньора си, ни очаква прекрасна любовна година.2019 г в бизнес план


Творческият подход и фантазията ще бъдат на почит през 2019 г. Ако се отдадем на призванието си, ако сме креативни и не се ограничаваме в рамки, Вселената ще е на наша страна.

Свинята обикновено е успешна в кариерата. Тя гладко напредва в работата, с лекота получава повишение. Ценят се нейното добросъвестно отношение към работата и нейната точност и отговорност.

През нейната година ще имаме шанс да вървим напред, ако прилагаме качествата, характерни за Свинята. При добросъвестност и акуратност успехът ни е гарантиран. И обратно – чрез „хватки” и манипулации няма да постигнем много. Дори може да се сринем на дъното.

Когато се сблъсква с трудности, Свинята винаги получава помощ и поддръжка от другите. В нейната година нека не се боим да искаме съдействие, да приемаме подадена ръка и да не бъдем индивидуалисти. В група, в екип всичко ще се осъществява много леко и по-добре от очакваното.

Родените под знака на Свинята преуспяват в творческите професии. Имат добри перспективи като лекари, ветеринари и дизайнери. Очаква ги успех в областта на транспорта, индустрията, търговията на дребно, в хотелиерството. В Годината, управлявана от Свинята, всички ще успяваме в тези области, както и във всяко начинание, което изисква размах и творчески импулс.

Колективът, екипът ще помагат в Годината на Свинята – за успех, за израстване, за кариера, за нови бизнеси. Да се заобиколим с близки по дух хора, за да имаме гарантиран успех.А във финансовата сфера?


Прасенцето – символ на спестени парички

Да избягваме рисковете в тази година. 2019 г. е време за работа, за последователен труд и за движение в посока на целта. Особено продуктивна ще бъде колективната работа. Хората ще станат по-верни и надеждни, затова можем малко да се отпуснем.

Астролозите съветват през Годината на Свинята да бъдем по изпълнителни и добросъвестни. Свинята приветства трудолюбието и покровителства само този начин за привличане на пари.

Финансовата сфера ще е добра за вас, ако сте последователни, имате ясно поставени цели и ги следвате неотстъпно.

Под покровителството на Свинята хората могат да станат по-доверчиви. Повишава се рискът да се сблъскаме с измами и мошеници.

Но от всяка неприятна жизнена ситуация трябва да си получим и урока. През 2019 г. след всеки финансов неуспех трябва да преразглеждаме своите възгледи и поведение, де отстраняваме причините за проблеми и след това – последствията от претърпения неуспех.

През първата половина на Уран в Телец (до средата на 2022 година) цената на криптовалутите ще се раздува като сапунен балон. След 8 години стойността им ще бъде равна на тяхната себестойност. Но засега това е бъдещето. В Годината на Свинята все още ще може да се печели от това.Мода и екзотика

Етно танците, етно рока, етно мотивите ще се харесват все повече в следващите години. В Евровизия през 2019 – 2025 година ще побеждават страни, които по-рано не са заемали предни места. Те ще печелят публиката със свои автентични мотиви и с песни на своя език.


Само прасенцето е розово на фона на водещия жълт цвят

Цветът на 2019 е жълт – лимонов, червеникаво-кафяв, бледожълт. Ще се харесват ярките наситени оттенъци.

Модата на идентичните дрехи ще се налага като тенденция и ще набира сила към 2020 година. Например две приятелки, облечени с еднакви дрехи. Или майка и дъщеря с еднакви елементи на дрехите си.

Все повече ще се харесва и възприема идеята за униформата, която демонстрира принадлежност – към семейство, колектив, общество, определена идея.

Модата на еднаквите дрехи ще подчертава индивидуалността в лицата, характера, погледа и излъчването. Хората ще се разпознават все повече според своята същност и лични качества, а не по външната форма – дрехата и тялото.