Back to top medicaltime.bg

Да си самотник не означава да си самотенДа си самотник не означава да си самотен. Всъщност това са две противоположни характеристики. Човек, който се чувства самотен, не е самотник, защото самотниците сами избират да са сами и нямат нищо против това.

Ако сред приятелите си имате самотници, трябва да се чувствате наистина привилегирована, защото те подбират приятелите си много внимателно. Това не означава, че са надути или високомерни, напротив – те са реалисти и здраво стъпили на земята. Ето защо умеят да анализират хората и правилно преценяват с кого си струва да общуват.

Самотниците не харесват повърхностните теми и клюки, те избягват хората, които се вълнуват от злободневното.

Има два типа самотници – екстроверти и интроверти. Те се държат по различен начин, но имат едни и същи предпочитания за хората, с които общуват.

Екстровертните самотници могат лесно да комуникират с всеки, те лесно завързват познанства и не се чувстват некомфортно сред големи тълпи. Въпреки това тези хора предпочитат да са самотници, защото не искат да прекарват свободното си време с всеки. Те биха предпочели да живеят сами, но не и да са заобиколени от фалшиви и плиткоумни хора. С тях се говори лесно, но те стоят на безопасно разстояние от другите.

Ако сте успели да станете приятели с екстровертен самотник, вие сте преминали през много скрити тестове, за които дори не сте осъзнали. И когато достигнете до сърцето на такъв човек, той ще остане ваш  приятел до гроб.

Интровертните самотници са малко по-различни. Те се чувстват некомфортно в големи компании и претъпкани места, те предпочитат да са на тихо и спокойно място. Тяхната представа за приятно прекарано време включва малък брой хора, с които се чувстват удобно и спокойно.

Едва ли ще видите такива хора на партита или в дискотеките, те предпочитат да се забавляват на тихи места и да излизат с хора, които не са твърде шумни, нахални или арогантни. Ако сте приятели с такъв човек, това означава, че той се чувства освободен във ваше присъствие.

Интровертните самотници предпочитат хора, с които усещат интелектуална и емоционална връзка.

 

И двата типа самотници държат на интелигентността и неподправените емоции. Те имат малко приятели, но затова пък са най-верните другари, които някога ще срещнете.

За да не загубите такива приятели, винаги трябва да сте честни и открити с тях - дори тогава, когато сте направили нещо лошо. Те държат на честността и могат да простят много неща, ако видят, че наистина съжалявате, а не се държите надменно.