Back to top medicaltime.bg

ГОТОВИ ЛИ СТЕ ЗА ТРАНСФОРМАЦИЯ?

ТЕСТИзберете лист и разберете кои са вашите силни страни и какво трябва да подобрите в момента.

 

Лист № 1 ЛИПА

Много светло дърво, което символизира женската енергия и безусловната любов. Многобройните израстъци по кората се считат за следи от общоприети човешки заболявания.

Този, който е избрал липов лист, е приятен, мил и разбран човек. Знаете как да привличате вниманието и да печелите хората, като се приспособявате към тях. Чувствате добре болката и желанията на другите, но не разбирате себе си. Често давате обещания, които не можете да изпълните или които ви поставят в неудобно положение. В резултат на това може да възникнат ситуации, когато другите очакват твърде много от вас. Тогава те започват да се възползват от вашата доброта, приемайки я за слабост.

 

Трябва да се научите да казвате „Не“ и да спрете да се опитвате да угодите на всички от страх да не бъдете изоставени или осъдени.

Листата, пъпките и вътрешната повърхност на кората на дървото са покрити с лепкава субстанция. И точно по този начин сте склонни да се „залепите“ върху болезнения опит от миналото, чувствата, взаимоотношенията. Вие сте отдаден, привързан човек, но е време да се освободите от някои ситуации. Не приемайте всичко лично и се опитайте да разберете по-добре себе си, истинските си нужди. Само това има значение.

 

Лист № 2 КОНОП

Лесно разпознаваемото листо от канабис по волята на съдбата се е сдоби с не много добра слава. Ако сте избрали него, вие сте оригинален, донякъде ексцентричен, свободолюбив човек, който не се колебае да бъде себе си и да предизвика обществото. Имате собствено мнение за всичко и изповядвате собствена житейска философия. Но демонстративното себеизразяване често крие фина, артистично надарена, духовна организация, неразбрана от света.

Всъщност, в древността конопът се е свързвал не със съмнителни удоволствия, а с плодородието и раждането на потомство. В допълнение, съставът и свойствата на растението са много зависими от неговия вид и обработка. Така че тези, които избират това листо, винаги имат избор: да използват творческия си потенциал за добро или да го изразходват за моментни забавления и навлизане в света на илюзиите.

 

По време на обработката това растение е подложено на най-много „трудни“ манипулации. Следователно, вашият избор може да разкрие потиснат комплекс на жертва и нарушения в отношенията с майката или родителското семейство. Трябва да разберете, че за да останете индивидуалност, не е необходимо да се противопоставяте на всички. Научете се да се вписвате по-хармонично в обществото, като насочвате изключителните си таланти към благото на хората. Работете за потиснато негодувание и чувство на отхвърляне.

 

Лист № 3 КЛЕН

Красиво, величествено дърво с мъжка енергия, носещо защита от магическа негативност, спокойствие, успех и материално благополучие.

Вие сте ярка, жизнерадостна, силна личност с активна жизнена позиция. Не сте лишени от амбиция и любов, искате да сте център на внимание. Хармонично съчетавате креативност, интелект и практичност. Не сте безразлични към материалното благополучие и социалния статус.

 

Есенните кленови листа се оцветяват в различни цветове. И точно като тях вие имате много таланти и богат избор на житейски пътища.

Вие сте доста стабилни в живота, умеете да се адаптирате, можете да се справите сами с неприятностите. Но трябва да държите егото си под контрол и да работите върху самочувствието, тъй като то може да се окаже както надценено, така и подценено, въпреки външното самочувствие.

Изборът на кленов лист показва, че в момента се тревожите за въпроса за финансите или себереализацията. Задвижете паричната енергия – за това трябва да се научите не само да трупате, но и да давате. А също и да споделяме натрупания опит и ресурси с други, помагайки на нуждаещите се. Вие сте роден воин на Светлината, борец за справедливост, защитник на унижените и оскърбените!

 

Лист № 4 КЕСТЕН

Вие сте силен, самоуверен човек със солидна вътрешна сърцевина и естествена мъдрост. Изпълнени с достойнство, имате тежест и авторитет в обществото. В същото време сте мили и щедри. Обикновено постигате целите си, но понякога и вие не знаете точно какво искате. Имате много способности и добър потенциал, но не винаги умеете да ги прилагате правилно в живота.

Вярно е, че външната скромност на кестена е донякъде измамна и крие подчертана нужда от самоутвърждаване. Ако другите не могат (или не искат) да видят и признаят вашите добродетели, вие страдате от наранена гордост и дори може да проявите агресия.

 

Трябва да работите върху самочувствието и взаимоотношенията. Успокойте вътрешната си гордост и осъзнайте, че няма нищо срамно да се заявите пред света, като демонстрирате способностите си! Освободете се от излишните принципи и бъдете по-решителни!

Разкошните кестенови съцветия, според легендата, са свещи, които осветяват през нощта полето на действие на Купидон, което свързва влюбените сърца. По същия начин трябва да започнете да давате на хората Светлина, да ги напътствате и да ги изпълвате с най-добри чувства. В същото време се опитайте да дадете на другите право на избор, без да налагате личното си мнение, както и помощ и съвети, които не ви искат.

 

Лист № 5 ЯСЕН

Ясенът е традиционно магическо дърво, символизиращо връзката между света на боговете и хората, духовно и материално.

Този, който избира това листо, външно изглежда весел и приятелски настроен. Той живее без усилие и често се възползва от благословията на Съдбата, излизайки като по чудо сух от трудни ситуации. Ако сте избрали ясенов лист, вие имате разностранни интереси, широк кръг от познати и почитатели.

Това е дърво с характер! Може както да ви изпълни с лечебна енергия, така и да ви отнеме последните сили, особено ако сте обидили растението с нещо. Смята се, че за своите „услуги“ то изисква жертва.

 

По същия начин и вие сте труден човек, силно зависим от настроението, ситуацията и личните предпочитания. Можете да бъдете невероятно щедри и съпричастни, но можете да бъдете и безразлични, самодоволни, егоистични.

Затова трябва да се отдалечите от нарцисизма и необмислената загуба на време и ресурси, дарени от Вселената. Спрете да се разпръсквате през живота, като изберете основната посока. Време е да станете по-зрели, да се съсредоточите върху развитието на вашите таланти и духовната си страна.

 

Лист № 6 ДЪБ

Дървото с може би най-мощната енергия. Подкрепя активни и целеустремени личности, обича повече мъжете.

Коментарите са излишни. Вие сте твърд в убежденията си, силен, волеви и надежден човек, с когото сте като зад каменна стена. Но не винаги и не всеки има нужда от студени стени. И по-често дори пречат, изграждайки бариери пред хармоничните отношения и цели. Понякога ви се струва, че сте уважавани, но… не и обичани.

Затова трябва да се научите да бъдете гъвкави в житейски ситуации и да се доверявате на хората. Отървете се от твърде твърдите настройки и ограничителните кутии.

 

По душа може да сте чувствителен и уязвим човек, но обикновено потискате чувствата и емоциите си, страхувайки се да не изглеждате слаби. Работете върху емоционалното отваряне.

Винаги сте готови да подкрепите близките си, като подадете силното си рамо. Но когато не е по силите ви да помогнете на човек с някакви практически действия или средства, вие се губите и се чувствате непълноценни. Трябва да разберете, че често човек просто се нуждае от приемане и морално одобрение. Започнете да прощавате на себе си и на другите за грешки и несъвършенства.

 

Лист № 7 ВЪРБА

Дървото върба е тясно свързано с елемента на водата и женската магия. Енергията му обаче е много сложна и трудна за контрол.

Така че този, който е избрал върбовия лист, е загадъчен, оригинален. И необикновено дълбока личност. Вие сте артистично надарени и страстни – интроверт и мечтател, който прекарва по-голямата част от времето си в собствения си свят. Често сте замислени, обикновено нерешителни и много притеснени от неуспехите си.

За другите винаги оставате загадка, поради което създавате двойно впечатление: привличате и отблъсквате едновременно. Малцина ви ценят и обожават, останалите предпочитат да стоят настрана, затова често се чувствате самотни и неразбрани.

Трябва да спрете да се носите по течението и да развиете по-активно отношение, практичност и издръжливост. Научете се открито да изразявате способностите си и да изразявате мнението си. Спрете да се обсебвате от това какво мислят другите за вас и вземете решения за себе си.

Смята се, че върбата расте на „лоши“ места и предизвиква потискащо мрачно състояние. Всъщност, дървото неутрализира енергията на мястото. Просто трябва да се научите как да превръщате недостатъците си в добродетели!

 

Лист № 8 БРЕЗА

Брезата носи много мека и успокояваща енергия на майчина любов и грижа. Служи като талисман и универсален лечител.

Ако сте избрали брезов лист, вие сте приятен, открит, спокоен, разбиращ и доста хармоничен човек. Но не познавате напълно собствените си способности. Чувствате, че вашето призвание е да помагате на хората и те са привлечени от вас. И всичко това, защото знаете как, без да съдите или раздавате „ценни съвети“, просто изслушвате човек, оставяйки го с чувство за собствена стойност и че всичко ще бъде наред.

 

Дълги години оставате отдадени на своята работа, житейска цел, близки хора. Винаги сте щастливи да дадете, но ви е неудобно да поискате нещо за себе си.

Едно от основните ви достойнства е способността да приемате всяка ситуация. Но понякога по този начин вие сами се вкарвате в рамка, която ви пречи да се реализирате напълно, да останете встрани и да живеете не за себе си, а за другите. Спрете да играете ролята на „Майка Тереза“ навсякъде и се отървете от чувството за вина за собствените си желания. Разберете какво искате сами и най-накрая вземете решение за по-драстични промени в живота си.

 

Лист № 9 ЯВОР

Дървото, чиито листа са много подобни на клен, олицетворява сила и неограничени възможности за растеж и развитие. Но е доста взискателен към условията: нуждае се от топлина и много вода.

Такъв е и човекът, избрал яворовият лист: неговият потенциал е неограничен, но може да остане нереализиран по различни причини. Например, дълго чакане на „удобни“ условия за действие, неразбиране на себе си, разфокусираност от целите. По-малко способни, но по-проницателни хора могат да ви използват за свои цели…

Умеете да чакате и винаги да пазите вътрешното си достойнство. Можете дори да се откажете от всякакви предимства в името на бъдещето или възможността да угодите на любимия човек.

Заради бързия растеж на чинара кората му се напуква и пада, оголвайки ствола му. Това символизира необходимостта да се освободите от ограничаващите стереотипи, наложени от външната форма. Трябва да се научите да осъзнавате какво наистина струвате, никога да не спирате да се развивате и търсите. И също така, че за да преминете на ново ниво, е необходимо да пожертвате нещо, изхвърляйки старото.

Важно е още да се отървете от прекомерната скромност, комплексите и да се научете да обичате себе си и да се приемете каквито сте.

От: https://happy-woman.bg/