Back to top medicaltime.bg

Ако всеки от нас трябваше да убие със собствените си ръце животно ...

И ЗА СЛУЧАЯ В СЕЛО МОГИЛА"Ако всеки от нас трябваше да убие със собствените си ръце животно за храна, тогава милиони ще станат вегетарианци!".
Бриджит Бардо
 

Неправителствената организация „МИМ помощ за животните“ призова кметът на старозагорското село Могила Георги Димитров да подадена незабавно своята оставка. Поводът за искането е подозрение, че Димитров е застрелял бездомно куче, след което е изхвърлил малките му в близката река. Това заяви в ефира на Радио Стара Загора председателят на „МиМ помощ за животните“ Мартин Янчев. Той изрази позиция, че кметът не е достоен да изпълнява своите функции. Според Янчев тезата на Георги Димитров се разминава със свидетелските показания. Председателят на неправителствената организация разкритикува действията на органите на МВР, които по думите му не са изпълнили съвестно своите задължения по събиране на доказателства за извършеното престъпление.

 

Изясняват сигнал за разстреляно от кмет куче в старозагорско село

Мартин Янчев категорично подчерта, че той или други членове на неправителствената организация не са отправяли заплахи към кмета на село Могила. За подобно нещо намекна в ефира на Радио Стара Георги Димитров, без да назовава име на организацията.

 

За справяне с проблема с бездомните животни неправителствената организация иска въвеждането на задлъжителна кастрация за домашни любимци и и строг контрол над собствениците им за спазване на въведените правила. „Проблемът се решава по най-неадекватния начин“, категоричен е Мартин Янчев.

Цялото интервю на Зорница Семерджиева с Мартин Янчев може да чуете в прикачения звуков файл:

https://bnr.bg/starazagora/post/101665461/npo-iska-ostavkata-na-kmeta-na-mogila-zaradi-ubito-kuche?fbclid=IwAR3peRBaaF__fI0PPTluPlNXwaz43d-OMDXlnuxjqehwMYbjVo9X2h9YDWQ