Back to top medicaltime.bg

Помощ! Нокти с гъбична инфекция

БЕЗПЛАТНА КОНСУЛТАЦИЯГъбичните инфекции на ноктите на ръцете и краката са едно от най-разпространените състояния. Предизвикват нацепване, удебеляване, поява на петна по нокътната плочка и често са придружени от неприятна миризма. Ако инфекцията не бъде овладяна може да обхване и съседните нокти, да предизвика тяхното деформиране и задебеляване дори да се пренесат върху ръцете и във вътрешните органи. За това способстват лимфата и кръвта, които ги разнасят по целия организъм. Когато процесът е много напреднал може да се наложи хирургическо отстраняване на нокътя, което е свързано с много болка и израстването му отнема поне година.


В Хил клиник подхождаме комплексно към леченето – взима се малка проба от засегнатия нокът, лабораторно се изследват причинителите на инфекцията, третира се с лазер и се завършва с медицински педикюр/маникюр. Лазерната терапия се извършва с апарат на DEKA (последен модел лазерна система Synchro FT). Лазерната енергия прониква дълбоко и фокусирано в проблемната зона, поразявайки причинителите на инфекцията, без да засяга тъканите. Комбинацията между механичната грижа и лазерната терапия гарантира изключително добри резултати, трудно постижими с медикаментозно лечение.

 

onychomycosis

Лазерът действа локално в дълбочина, като спестява употребата на орални противогъбични медикаменти в продължение на 3-5 месеца! Възстановяването до здрав нокът изисква няколко процедури.

 

За да запишете час за безплатна консултация се обадете на 02 439 3131.