Back to top medicaltime.bg

Нека помогнем на едно синьо сърце и Доктор от болница Пирогов
Д-р Иван Янакиев e на 35-години и страда от тежко хематологично заболяване. Той има спешна нужда от преливане на периферни стволови клетки.
Трансплантирането на стволови клетки е животоспасяващо лечение, което може да помогне за неговото успешно възстановяване!
В момента животът му зависи от манипулация, за чийто успех е необходим донор, HLA-съвместим с него. Както при 70% от пациентите, той също няма съвместим родствен донор и неговото излекуване зависи от намирането на подходящ такъв.
За регистрацията се взима минимално количество кръв, само за определянето на HLA формулата Ви. Ако се окажете съвместим с нуждаещ се от преливане на периферни стволови клетки, тогава се преминава към процедура, наречена афереза, като манипулацията е безболезнена и не крие рискове за донора. Много наподобява даряването на кръвна плазма.
Всеки, който има желание да помогне, може да се информира за цялата процедура по даряване на стволови клетки тук: https://cutt.ly/7hbqUDP
Ако решите да се регистрирате и да бъде определена Вашата HLA формула, трябва да се свържете с Ангелина Младенова, УМБАЛ "Александровска" ЕАД, Клиника по клинична имунология с банка за стволови клетки, ул." Св. Георги Софийски" 1, 1431 София, тел: 02 426 56 14.
Споделете публикацията, за да достигне до голямата синя общност!