Back to top medicaltime.bg

Безплатни прегледи и консултации за пациенти, прекарали коронавирус

Програмата за рехабилитация в санаториумиБезплатните прегледи и консултации за пациенти, прекарали коронавирус, продължават. 
Прегледите са част от новата ПостКовид програма на УМБАЛ „Александровска“, която включва консултиране, лечение и рехабилитация на пациенти преболедували Ковид - със симптоми или безсимптомно, независимо от наличието на потвърдителен тест за наличие на инфекция.

 
Екип от специалисти по пулмология, кардиология, нефрология, неврология и психиатрия ще преглежда и консултира всеки пациент, записал час за безплатна консултация на тел. 02/9230467.

При необходимост и при наличие на индикации за това - на пациентите ще бъдат извършени по-задълбочени изследвания и ще бъде назначена подходяща терапия за лечение на дълготрайните и широкоспектърни постКовид състояния.

Колаборацията между УМБАЛ „Александровска“ и НК „Специализирани болници за рехабилитация“ позволява пациенти, преминали през болницата да продължат възстановяването си в някои от санаториумите на СБР НК.

Програмата за рехабилитация на пациенти, преболедували КОВИД-19 и с ПОСТ-КОВИД 19 симптоми позволява възстановяване в следните санаториуми:
Баните Смолян
Банкя
Баня Карлово
Велинград
Вършец
Кюстендил
Момин проход
Наречен
Овча купел
Павел баня
Сандански
Хисаря
Поморие
По време на престоя си в санаториумите, част пациентите ще бъдат проследявани и консултирани при нужда от лекарите на Александровска болница онлайн и посредством възможностите на телемедицината.