Back to top medicaltime.bg

Безплатни прегледи за плоско стъпало и на наднормено тегло при деца

Пловдив, м. октомвриМесец на плоското стъпало и на наднорменото тегло организира през октомври верига болници „Медлайн-Централ Хоспитал“ в Пловдив. Кампанията от безплатни консултации е насочена към децата и учениците, но от нея могат да се възползват и възрастни с проблеми в двете области.

Всички, които желаят да се прегледат при специалистите от двете лечебни заведения, трябва да си запишат час на тел: 032/644-222, направления от личните лекари не са необходими и няма да им бъдат изисквани.

„Плоското стъпало, известно като дюстабан, е толкова разпространено сред децата, че в световен мащаб се смята за норма. Даже някои твърдят, че е по-добре, защото ходилото има по-голяма опорна площ, което не е вярно, защото с падането на свода се нарушава стилът на походката, натоварва се мускулатурата и детето получава болки в подбедриците и ходилата. Когато детето дойде вкъщи след физическо възпитание или игра навън и се оплаче, това означава, че имаме работа с болезнено плоско ходило и е време да се намеси ортопедът“, посочи началникът на ортопедията в „Медлайн“ д-р Янаки Янакиев.