Back to top medicaltime.bg

Безплатни прегледи за пациенти с изгаряния, трудно заздравяващи рани и белези след операцииБезплатни прегледи за пациентите, които се борят с трудно заздравяващи рани и тези, които имат деформации и смущаващи белези след оперативни интервенции и изгаряния организира  Клиниката по изгаряне и пластична хирургия в УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов”.

„При нас непрекъснато идват пациенти, които са се лутали с години в търсене на помощ, докато състоянието им не се влоши и не се наложи операция”, разказва проф. Мая Аргирова, началник на Клиниката по изгаряне и пластична хирургия.

За да не се стига до спешна помощ, от 17 май до 17 юни екипът на проф. Аргирова ще консултира безплатно хора с тези  проблеми. Всеки вторник от 13:30 до 19:00 приемно-консултативните кабинети в Клиниката по изгаряне ще бъдат на разположение на всички, които предварително са се записали на телефон 0882732459.

В кампанията за безплатни прегледи се включва и Отделението по изгаряне и пластична хирургия при деца, които ще консултират всеки малчуган, претърпял травма или инцидент, оставили му белег.

Такива проблеми често се отразяват на емоционалното развитие при децата и способността им за социална адаптация.