Back to top medicaltime.bg

Безплатни прегледи за ендометриозаБезплатни прегледи за ендометриоза организира УМБАЛ „Софиямед“. 

Еднометриозата представлява една от най-честите гинекологични заболявания, като засяга между 5 и 10% от жените в репродуктивна възраст и е една от най-честите причини за стерилитет.

Болницата се присъединява към кампанията, организирана от фондация "Ендометриоза и репродуктивно здраве" в партньорство с фондация "Искам бебе" под патронажа на Комисията по здравеопазването към Народното събрание.

Безплатните прегледи ще бъдат всяка събота на м.март и първа седмица на м.април - 7, 14, 21, 28 март и 4 април, от 13:00 до 15:00ч. с предварително записване на тел.: 02 465 00 00 и +359 895 555 444 на адрес: УМБАЛ „Софиямед“, бул. Г.М.Димитров 16.


Ще преглеждат: акушер-гинеколозите от УМБАЛ „Софиямед“ д-р Георги Кръстев, д-р Венелин Иванов, д-р Тина Тодорова, д-р Светлана Златкова, д-р Денислава Иванова и д-р Зорница Бутева.

 

Част от инициативите посветени на ендометриозата в световния месец на заболяването е и глобалното движение EndoMarch. Идеята за него се ражда през 2014 г., когато група лекари и пациенти решават да обединят усилия, за да повишат чувствителността и информираността на обществото по темата. 

 

Кампанията EndoMarch цели да привлече вниманието на широката общественост към ендометриозата и да отправи призив към лекарската общност за промяна в начините на диагностициране и лечение на заболябането. В него участват организации от над 60 държави в цял свят, ангажирани с темата за менструалното здраве и ендометриоза. 

 

Още по въпроса за диагнозата ендометриоза и за Фондация "Ендометриоза и репродуктивно здраве", четете тук!

БРЕМЕННИТЕ И COVID-19
19.03.2020 16:43:29

БРЕМЕННИТЕ И COVID-19

2