Back to top medicaltime.bg

Безплатни прегледи в кампания Евромеланома 2024Българско дерматологично дружество, в партньорство с Европейската асоциация по дермато-онкология и с подкрепата на EAU THERMALE AVENE, има удоволствието да Ви представи кампанията Евромеланома 2024.


През последните 18 години Евромеланома успешно постига целта си да се повиши информираността на обществото по въпросите на злокачествените новообразувания на кожата, възможността за предпазване от развитието им, както и ползата от ранното и навременно откриване на проблема.
През 2024 г. кампанията се фокусира върху пациентите, които вече са били диагностицирани с рак на кожата и са провели лечение. Ще бъде наблегнато върху риска от рецидив на заболяването, като се насърчава повишена бдителност, редовно проследяване при дерматолог и водене на живот, който да спомага за укрепване на физическото и психично здраве.
Кампания Евромеланома 2024 преминава под мотото: „Живей и учи/ Учи, за да живееш“, като се акцентира върху важността от посещаването на проследяващите прегледи след диагноза меланом или немеланомен рак на кожата.

Определената дата за безплатни прегледи е 14.05.2024г. (вторник). Поканата за безплатен скрининг за рак на кожата е отправена към всички пациенти.