Back to top medicaltime.bg

Безплатни нефрологични прегледи в Бургас до края на годинатаКампания за профилактика и лечение на нефрологични заболявания стартира в Бургас от днес и ще продължи до края на годината, съобщиха от „НефроЛайф". Поводът е 4-ият рожден ден на диализния център.

Безплатните прегледи ще се провеждат след предварително записан час на тел. 056/ 555 588. Целта е хората да получат достъп до висококачествени здравни грижи в областта на нефрологията.
От този месец в здравното заведение започва работа още един нефролог – д-р Боряна Иванова*. По време на празничния коктейл, тя представи пред присъстващите своите бъдещи планове в сферата на диализното лечение, развитието на центъра и обогатяването на предлаганите услуги – стартиране дейност перитонеална диализа и някои клинични аспекти в нефрологията. Предвидени са поредица срещи и обучителни семинари на тема поддръжка на съдовия достъп, диета в диализен и преддиализен стадии, акценти върху диабетното бъбречно заболяване и др.
Припомняме, че диализният център, намиращ се в бургаския комплекс „Изгрев“, е първият в България, който въведе добрите практики, прилагани в Израел – един от центровете за качествено специализирано лечение и иновации в света.
В годините на своето съществуване, „НефроЛайф“ се е доказал пред пациентите в страната и чужбина като първокласен и надежден избор за хемодиализно лечение. Клиниката стои зад редица социално ангажирани кампании насочени към хора с хронични бъбречни заболявания. Освен, че центърът е оборудван с висок клас апаратура, най-важното, което пациентите срещат тук е екип от лекари и медицински сестри с лично, приветливо отношение и индивидуален подход – обхващайки целия път на проследяване – от профилактиката като първична и важна стъпка до самото диализно лечение.


* За д-р Боряна Иванова:
Завършва МУ-Варна през 2017 година. От следващата година е назначена като асистент към медицинския университет. Пряко участва в обучителния процес на българо- и англоезични студенти по медицина. Участва в научни конгреси с насоченост нефрология и диализа. Член е на Българския лекарски съюз и Българско дружество по нефрология. Автор и съавтор на научни статии в български научни списания.