Back to top medicaltime.bg

Безплатни зъболекарски прегледи за първокласници в община Поморие „С усмивка при зъболекаря” е името на инициативата, която ще осигури безплатни стоматологични прегледи за най-малките ученици от

 

Поморие, Бургас, Айтос, Созопол, Средец и Несебър

 

Това съобщиха от пресцентъра на Община Поморие. Кампанията се организира за първи път в областта по идея на районната колегия на Български зъболекарски съюз (БЗС), с подкрепата на Областната администрация, Регионалнот управление на образованието (РУО) и Община Бургас.

 

Инициативата ще обхване 2948 от общо 3672 първокласници на територията на областта. Целта е да се осигури навременна профилактика и диагностициране на най-честите заболявания на устната кухина в тази възраст. В тази връзка вчера кметът на община Поморие Иван Алексиев проведе среща със заместник-областния управител проф. д-р Севдалина Турманова, инж. Виолета Илиева – началник на РУО – Бургас и заместник-председателя на БЗС – Бургас д-р Богдан Димитров. „Подехме тази инициатива, защото нито една институция не би могла да се справи сама със здравето на децата”, коментира инж. Илиева.

 

В Поморие инициативата ще обхване 253 деца или 16 паралелки от всички 11 училища на територията на общината. Прегледите ще се извършват с предварително записване и в присъствието на родител.


На сайта на РУО – Бургас ще бъдат поместени адресите на всички зъболекарски практики


предоставящи безплатни прегледи за малчуганите, сред тях е и д-р Гергина Милкова от Поморие. Кампанията стартира на 1 октомври и ще продължи до 15 декември тази година. 

 

От: Агенция "Фокус"