Back to top medicaltime.bg

Набират персонал за втория завод на „Одело“ в Тракия икономическа зона
Въпреки пандемията увеличиха заплатите във фирмата, произвеждаща фарове за Мерцедес край Пловдив

„Одело България“ набира машинни оператори, електрокаристи, механици, техници поддръжка и електротехници за производството, съобщи за медиите Димо Николов, мениджър „Човешки ресурси“. Международната компания, която произвежда фарове за „Мерцедес-Бенц“ и други световни брандове в зона Куклен до Пловдив, част от Тракия икономическа зона, започва да изгражда втори завод, само 1 година след като пусна в експлоатация първата си производствена база. Очакванията са до ноември той да бъде готов. До два месеца фирмата стартира и серийно производство на светлини за „Дачия”.

В момента в „Одело“ работят 215 души. „Планът е до края на тази календарна година да имаме 330 служители, тоест над 100 човека трябва да се присъединят към нашата компания и то точно в производството. Производството е високотехнологично, но специфично“, посочва Николов. Той не очаква да дойдат готови кадри, по простата причина, че в района няма друга фабрика с подобна дейност. Всички новонаети ще бъдат обучени на място.

„Търсим позитивни и мотивирани хора, с желание за работа, които искат да се развиват в автомобилната индустрия. Работата при нас не е тежка физически и двата пола се справят еднакво успешно. Дори имам впечатление, че на производствените линии, където се сглобяват продуктите, жените са доста по-търпеливи и прецизни, качества, които ние високо ценим“, смята мениджърът. В момента 30% от персонала е от жени, очакванията са да стигнат 50%.

Изискване към кандидатите за работа е да са със средно образование, ако имат техническа грамотност е допълнителен плюс. Компанията предоставя безплатен фирмен транспорт и храна, и два пъти в годината работниците получават подаръчни ваучери.

„В началото на 2021-ва отново вдигнахме заплатите в производството“, казва Николов. Той подчертава, че в „Одело“ един машинен оператор може да израсне много в кариерата. Ако е достатъчно упорит и завърши инженерна специалност, може лесно да стигне до мениджърска позиция. „В нашата компания има правило - за свободни позиции първо се оглеждаме сред нашите хора от екипа и им даваме възможност за развитие.“

Кандидатите за работа може да се свържат с „Одело България“ чрез обявите на фирмата в www.jobs.bg, по имейл kirilka.stancheva@odelo.bg и тел. 0882 550 164.

За компанията

“Одело България” ЕООД е част от odelo Group – водеща международна компания в разработката и производството на светлини за автомобилната индустрия с 10 завода по света. Сред клиентите на компанията са най-големите автомобилни марки - Mercedes, BMW, Audi, Volkswagen, Renault, Opel, Ford, Skoda, Seat, Dacia, Toyota, Fiat, Rolls Royce, Bentley, Maybach, Porsche и др.

Началото на историята на “Одело” в България е поставено през 2019 г. с откриването на завода в Тракия икономическа зона и развойния център в София. За инвестицията си в страната, компанията е удостоена със сертификат „Инвеститор „Клас А“ от Министерство на икономиката, а през март 2019 г. спечели наградата в категория „Инвестиция на зелено“ в конкурса „Инвеститор на годината“, организиран от Българската агенция за инвестиции.