Back to top medicaltime.bg

„Sofia Hernia Days“ за пръв път тази година във ВМАВоенномедицинска академия (ВМА) ще бъде домакин на първото по рода събитие „Sofia Hernia Days“, което се организира с подкрепата на Българско научно дружество по военна медицина и Българско хирургическо дружество. То ще се проведе на 3 и 4 април 2020 г.

 Целта на това събитие е да се обсъдят новостите и тенденциите в диагностиката, предоперативната подготовка, оперативното лечение и следоперативния период в херниалната хирургия. Ще бъдат представени нови оперативни техники, протезни материали и методи за подготовка на пациентите.

Основни теми са новите тенденции в хирургията при ингвиналните хернии и херниите на предна коремна стена. В рамките на форума ще бъдат обсъдени 15 различни теми, а участници от цялата страна ще имат възможност да наблюдават две хирургични интервенции на живо от операционните зали на Клиника по eндоскопска, ендокринна хирургия и колoпроктология.

"Надяваме се с това събитие да „разбием ледовете“ и да положим основите на ежегодно събиране на българската хирургична общност с цел обсъждане на най-честата патология, изискваща оперативно лечение", заявяват организаторите.

От: http://www.vma.bg/