Back to top medicaltime.bg

„Медицински надзор“ се самосезира по случай на починал 28-годишен мъж от ВрацаИА „Медицински надзор“ се самосезирал за случай на починал по време на медицинско обслужване 28-годишен мъж от Враца, съобщиха от Агенцията. Проверката  в ЦСМП-Враца и МБАЛ „Христо Ботев“-Враца.  

За случая съобщи bTV в телевизионен репортаж, в който роднините на починалия обвиниха медиците от Спешна помощ за смъртта му. Майката на починалия заявява, че не знае дали синът й е починал в линейката или по-късно. Твърди, че в смъртния му акт няма час и място. В документа пишело, че 28-годишният мъж е починал от инсулт.

Майката разказа, че починалият Веселин Георгиев, който работи като багерист, се е почувствал зле в четвъртък, когато се прибрал от работа. Тя поискала веднага да потърсят лекарска помощ, но той отказал. В петък сутринта бил много отпаднал и дишал трудно. Майката повикала линейка, която дошла бързо – за 10 минути. По думите на жената медиците дори не са му измерили кръвното.

Позволили ѝ първоначално да се качи при него. По време на транспортирането младежът паднал от носилката с лицето надолу и тя се развикала, че трябва да спрат колата и да го обърнат. Медиците спрели линейката, но свалили жената по средата на пътя. Тя успяла да стигне с друго превозно средство до болницата. Там я попитали дали носи личната карта на сина си, тя я предала и тогава ѝ казали: „Ами, той почина”.

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев е информиран за образуваната проверка и резултатите от нея ще му бъдат докладвани, когато тя приключи.

Прокуратурата също е образувала проверка по случая. Предстои съдебномедицинска експертиза и разпит на медиците, които са придружавали мъжа в линейката, както и на личния му лекар.