Back to top medicaltime.bg

Топ нефролози ще преглеждат безплатно диализно и преддиализно болни в Бургас

БЕЗПЛАТНИ ПРЕГЛЕДИ 

Топ нефролози ще преглеждат безплатно в Бургас на 9 и 10 март, съобщават от диализен център „НефроЛайф“. Скринингът е част от кампанията на здравното заведение по повод Световния ден за борба с бъбречните заболявания, който ежегодно се отбелязва през втория четвъртък на месец март. Консултациите със специалистите са насочени към пациенти в преддиализен и диализен стадий (с хронични бъбречни заболявания и бъбречна недостатъчност), за които е необходима високоспециализирана и надеждна оценка на здравословното състояние. 


Прегледите ще се състоят на 09 и 10 март /четвъртък и петък/ в Диализен център НефроЛайф – ул. „Транспортна“ (зад МОЛ Плаза) след предварително записан час на телефон 056/ 55 55 88 и 0878/ 925 945.

Кампанията ще се осъществи от д-р Светла Стамова – специалист нефролог, в колаборация с проф. Талия Вайнщайн - световноизвестно име в областта на Нефрологията и диализното лечение в Израел и д-р Николай Тодоров – медицински управител на центъра, завеждащ едно от най-големите диализни отделения в страната. Дългогодишният професионален опит на тези специалисти предоставя изключителна възможност за прецизна диагностика и комплексна медицинска грижа.

Световният ден за борба с бъбречните заболявания е глобална здравна инициатива, посветена на профилактиката и лечението на бъбречните заболявания. Статистики показват, че приблизително всеки десети жител на планетата има хронично бъбречно заболяване, като в световен мащаб се очаква в близките години това да стане петата по честота причина, водеща до по-ниска продължителност на живота. В България хората с различна степен на бъбречна увреда надвишават 700 хил., като това представлява около 10-12 % от населението на страната.

В годините на своето съществуване, Диализен център „НефроЛайф“ се е доказал пред пациентите в страната и чужбина като първокласен и надежден избор за хемодиализно лечение. Клиниката стои зад редица социално ангажирани кампании насочени към хора с хронични бъбречни заболявания. Освен, че центърът е оборудван с висок клас апаратура, най-важното, което пациентите срещат тук е екип от лекари и медицински сестри с лично, приветливо отношение и индивидуален подход – обхващайки целия път на проследяване – от профилактиката като първична и важна стъпка до самото диализно лечение.