Back to top medicaltime.bg

Седмица на донорството - УМБАЛ "Св. Екатерина"Алианса на трансплантираните и оперираните - АТО "Бъдеще за всички", УМБАЛ "Св. Екатерина", Изпълнителна агенция по трансплантации и Пациентски организации "Заедно с теб" организират за поредна година Седмица на донорството. Дните са в рамките на Европейската седмица на донорството.


Те ще започнат на 15 октомври 2018 г. от 11:00 ч. с конференция в аулата на УМБАЛ "Св. Екатерина". Лектори ще бъдат проф. Генчо Начев, директор на УМБАЛ "Св. Екатерина", д-р Незабравка Чилингирова, национален консултант по сърдечни трансплантации, проф. Димитър Петков, хирург/трансплантолог в УМБАЛ "Св. Екатерина" и др.


Гост на събитието ще бъде министърът на Здравеопазването Кирил Ананиев, директорът на Изпълнителната агенция по трансплантации д-р Михаил Христов, народни представители и др. Своята съпричастност към каузата на донорството ще покажат и актьорите от нашумелия български сериал "Откраднат живот". На събитието ИАТ ще връчи традиционната пластика "Звезда на живота" на близки на донор.
Ще присъстват и трансплантирани пациенти, които тази година завоюваха шампионски титли от Европейското първенство за трансплантирани сърце/бял дроб в Линяно Сабиадоро, Италия.
Всеки съпричастен с каузата на донорството е добре дошъл на събитието!