Back to top medicaltime.bg

СВЕТОВЕН ДЕН ЗА БОРБА С ЕПИЛЕПСИЯТА 

В деня ще се открие виртуална изложба на тема „Обичам живота“ на страницата на Асоциация на родители с деца с епилепсия във фейсбук: Association of Parents with Children with Epilepsy Bulgaria. Изложбата представя творби създадени от деца и лица с епилепсия, за да се покаже творческият им потенциал и за да се повиши осведомеността за техните способности.

 

час

Дейност

1.

11:00-12:00

Пресконференция-представяне на предложения за законови промени, писмо до комисаря по здравеопазването.

Адрес: Дневен център за деца и лица с увреждания (приоритет епилепсия) „Безброй чудеса“, адрес: гр. София, бул. „Сливница“ 212Е, (на ъгъла на ул. Чумерна и ул. Ангиста, срещу паркинга на Спешна помощ)

2.

12:00-13:30

Отворени врати в Дневен център за деца и лица с увреждания (приоритет епилепсия) „Безброй чудеса“, адрес: гр. София, бул. „Сливница“ 212Е, (на ъгъла на ул. Чумерна и ул. Ангиста, срещу паркинга на Спешна помощ)

Среща с г-жа Надежда Бачева – Заместник-кмет по направление

"Социални дейности и интеграция на хора с увреждания", СО, г-жа Минка Йовчева - Директор, дирекция „Социални услуги за деца и възрастни“

3.

18:30

„Лилави светлини за по-голяма видимост“- Заедно с членове на организацията, журналисти, институции и приятели ще посрещнем тържественото осветяване на сградата на НДК в лилаво – цветът на хората с епилепсия по света. Място: Площад България (Парк при НДК)

Г-жа Веска Събева, председател на АРДЕ ще открие събитието с кратко изявление. Наш гост ще бъде г-жа Деница Сачева, председател на Комисия по социалната и демографска политика в НС.

 

Успоредно с нас, в страната и други градове ще осветят знакови сгради в Р България в лилаво: в Благоевград–„Камерна опера“, в Бургас–„Бургаски мост“, в Пловдив–Дом на културата „Борис Христов“, в Русе–„Пантеон на възрожденците“. Всичко това стана възможно с подкрепата на кметовете и екипите на тези градове!

 

Всички събития ще бъдат отразени от нашите членове и симпатизанти, чрез личните им профили със снимки и видеа. Всички медии са поканени.

 

За по-голяма видимост на събитията може да помогнете и Вие като споделяте с хаштаговете #EpilepsyDay, както и с #АРДЕ#EpilepsyBulgaria#APCEbulgaria.